Det er lørdag aften, der skal hygges med gode venner, og I skal have ostebord med et godt glas vin.
For rigtig mange er kombinationen af et glas vin og en ostetallerken den perfekte opskrift på en succesfuld aften med den gode smag i centrum. Og nu viser et mindre studie bragt i Journal of Food Science, at der er en rigtig god grund til det.
Vin smager nemlig meget bedre, hvis du spiser ost til den.
Osten fremmer simpelthen den runde smag i vinen og fuldender oplevelsen, siger ledende forfatter bag studiet ph.d. Mara Galmarini.
Din mund bliver mindre tør
Der skal altså ost på bordet, hvis du rigtig vil forkæle dig selv eller dine venner med god vin.
Du får den bedste oplevelse, hvis du spiser lidt ost mellem dine vinslurke, for så vil både rødvin og hvidvin får en mere nuanceret smag, og bitterheden og den tørre fornemmelse i munden bliver til manges glæde mindre.
Mara Galmarini fortæller, at ost er rigtig god til at fremhæve den gode smag. Men der findes også andre madvarer, som vil supplere vinen godt. Udover ost kan du nemlig også spise andet fed mad.
Sidder du derfor med en, der ikke er glad for ost, kan du servere nødder, oliven eller en anden fed snack, hvis du vil gøre vinoplevelsen fuldendt.