Godt regnskab sender Chr. Hansen til tops
Chr. Hansen har trodset krisetegnene og leveret et så solidt regnskab, at aktien er julis bedste investering.

Et godt regnskab er årsagen til, at investorer har haft et så godt øje til ingrediensvirksomheden Chr. Hansen, at aktien stryger til tops som juli måneds bedste investering i C20-indekset.

Chr. Hansen-aktien steg 14,7 procent i værdi i juli.

- Chr. Hansens kvartalsregnskab var væsentligt bedre end ventet. Der var bekymring op til regnskabet, men den bekymring blev gjort til skamme, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

- Som krydderi på et godt regnskab opjusterede man forventningerne til 2012 både med hensyn til omsætningsvækst og rentabilitet. Det har markedet kvitteret for, fortsætter han.

Størstedelen af Chr. Hansen kursstigning blev sikret allerede i begyndelsen af juli, da regnskabet blev offentliggjort 4. juli.

Selvom FLSmidth endnu har aflagt regnskab, så er regnskaber også forklaringen på, at cementproducenten ender på listens andenplads med en samlet stigning på 14,1 procent.

FLSmidths konkurrenter Outotec og Metso har nemlig vist gode resultater, så derfor er der store forventninger til virksomheden, der aflægger regnskab 15. august.

- Det har fået investorerne til at sende FLS-aktien i vejret i sidste uge i håbet om, at selskabet vil følge efter med et solidt regnskab, forklarer aktieanalytiker Mikkel Duus-Hansen.

Aktien, der har klaret sig suverænt dårligst i juli, er vindmølleproducenten Vestas. Igen i juli er der barberet en god del af markedsværdien.

- Vestas har været en dårlig historie i lang tid. Investorerne er meget nervøse omkring aktien, og generelt er hele branchen voldsomt presset af overkapacitet og deraf faldende priser, lyder det fra Mikkel Duus-Hansen.

Godt 10 procent af aktiens værdi er gået tabt i månedens handel for Vestas.

Det kunne dog være gået værre. På julis sidste dag rettede en meddelelse fra Vestas lidt op på nedturen, da selskabet oplyste, at den har en indgået en ny bankaftale.

/ritzau/