Godt gået, Brøndby
Brøndbys ledelse er tæt på at have levet op til løfterne om at styrke truppen markant. Indtil videre har man hentet tre spillere, der alle har potentiale til at blive profiler i Superligaen.

Af Asger Lind Krebs

Chris Katongo! Navnet på Brøndbys nye zambiske angriber lyder ikke umiddelbart velkendt, og man kunne frygte endnu et vildskud fra klubbens side i stil med Giovanni Rector. Men det er der intet, der tyder på.

Brøndby er med rette blevet massivt kritiseret for sommerens panikagtige indkøb af spillere af tvivlsom kvalitet. Men det ser ud til, at man har lært af fejlene. Tag bare Katongo over for Rector. Rector spillede i den næstbedste sydafrikanske række, inden han kom til Brøndby og var ingen markant profil. Katongo er topscorer i den bedste række i Sydafrika og betegnes som ligaens bedste spiller.Læg dertil Stephan Andersen, som ganske vist ikke fik sit endelige gennembrud i Charlton, men han var meget tæt på og har alle forudsætninger for at blive en markant profil i Superligaen. Det samme kan siges om Mikkel Bischoff, der var et endog meget stort talent, da han var i AB.

Det er flot handlet af Brøndby. Med præsentationen af Stephan Andersen allerede inden transfervinduets åbning lagde klubben et kæmpe pres på sig selv. Hvis man ved transfervinduets lukning kun havde hentet en dyr målmand, ville intet være løst. Købet af Stephan Andersen skulle pinedød følges op med flere spillere af samme kaliber. Det kan Bischoff og Katongo meget vel være. En spiller til, der kan styrke den centrale midtbane, gerne i Würtz- eller Zimling-klassen, ville være den perfekte afrunding på vinterens handler for Brøndby.

Men allerede nu afkræver Brøndbys indkøb i dette transfervindue respekt.