Dansk godsejer scorer kassen: 43 millioner før skat
Bendt Wedell på sin 40-års fødselsdag. Foto: Kim Haugaard / Ritzau Scanpix
Bendt Wedell har forstået at investere sine penge de helt rigtige steder. Omvendt går primærdriften på hans to gods mindre godt.

Det er ikke penge godsejer og lensgreve Bendt Wedell mangler. Tværtimod, 2017 har været et utroligt indtjenende år for hofjægermesteren. Det skriver Finans.

Bendt Wedell kan glæde sig over en indtjening på 43 mio. kr. i 2017. Det er 13 mio. kr. mere end i 2016, hvor Wefri A/S kun fik en indtjening på 30 mio. kr.

Bendt Wedell står bag virksomheden Wefri A/S, som er det største land- og skovbrug i Danmark. Aktiviteterne omfatter drift på de to godser Frijsenborg og Wedellborg.

Mens indtægterne fra den primære drift fra de to gods har udviklet sig negativt, har en række alternative investeringer givet så godt et afkast, at det så rigeligt udligner det økonomiske tab fra de to gods.

- Wefri har en række alternative investeringer, som er med til at trække resultatet op og minimere udsvingene fra den primære produktion. De alternative investeringer omfatter blandt andet værdipapirer, ejendomme og landbrug i udlandet, oplyser Bendt Wedell til Finans.dk.

Kilde: Finans.dk