Gode dvd-optagere kan sagtens være billige

Dvd-harddiskoptageren, videooptagerens afløser, behøver ikke koste 4.000 kroner eller mere for at være af god kvalitet. Det viser en test af 11 dvd-harddiskoptagere, som Forbrugerstyrelsen har lavet. Kriterierne for testen er pris, harddiskstørrelse, billedkvalitet. lydkvalitet, betjening og energiforbrug og resultatet var at det bedste køb i forhold til prisen er en Sony RDR-HX520 til 2.582 kroner. Kvalitetsmæssigt når den en fjerdeplads med en score på 65 mod Panasonics DMR-EH63 70, der er på førstepladsen og koster 3.999 kroner.

Fjerdeplads

Grunden til, at den er det bedste køb, og alligevel ligger på en fjerdeplads er blandt andet, at den ikke har en lige så stor harddisk som Panasonics.

Det forklarer Søren Dilling fra Forbrugerstyrelsen, der har været med til at udforme testen.

»Det handler om, hvilke behov man har. Hvis man ikke har brug for en stor harddisk, der kan lagre mange timers optagelser, er det ikke nødvendigt at bruge så mange penge. For der er kun en marginal forskel på lyd-og billedkvaliteten. Så det er et godt bud til personen, der har et gennemsnitligt behov for at optage og gemme film,« siger Søren Dilling.

Flere faciliteter

Men jo mere man vælger at spendere på en dvd-harddisk-optager, jo flere faciliteter får man med i købet.

»Vinderen har en harddisk på 250 Gigabite, hvor Sonys er på 80. Og vinderen kan optage i alle formater og afspille alle – også hjemmeoptagede – dvd-skiver. Det er ikke alle, der kan det,« forklarer Søren Dilling.

Han fortæller også, at dvd-harddiskoptagere, ligesom meget andet elektronik, er blevet billige på kort tid.

»I september lavede vi en prisundersøgelse på dvd’ere, som vi gentog igen i januar. Undersøgelsen viser, at priserne på de 11 testede harddiskoptagere faldt syv procent på tre måneder. Det er en fjerdedel på årsbasis,« siger Søren Dilling.

Generelt er alle dvd-harddiskoptagerne brugervenlige, men ikke alle brugsavisninger er lige gode.

Se hele testen på www.forbrug.dk