Glostrup-tiltalte skulle finansiere terror
Den terrordømte Maximus bad de fire unge danske tiltalte om penge til et terrorangreb, hævder anklagerne i Glostrup-sagen.

De fire unge muslimer, som er tiltalt i Danmark for terrorplanlægning, blev bedt om at finde penge, der angiveligt skulle finansiere et terrorangreb.

Det kom frem i Østre Landsret fredag i sagen fra Glostrup, hvor fire danskere på mellem 17 og 21 år er tiltalt for at have været med til planlægningen af terror, skriver Tv2.dk.

Det var den nu terrordømte svensker ’Maximus’, der ringede fra Bosnien til Danmark for at skaffe flere penge til terror. I retten blev det afspillet båndede samtaler mellem netop ’Maximus’ og den 17-årige B.

»Jeg talte med Turki, og han vil komme her, om Gud vil. Vi har brug for flere penge. Prøv at se, om du kan skaffe nogle flere penge, for jeg har fundet nogle rigtig gode varer,« sagde Maximus i samtalen.

Turki skulle ifølge anklagerne være et alias for dansk-tyrkiske Abdulkadir Cesur, der onsdag i Sarajevo fik 13 års fængsel terrorplanlægning. Maximus fik 15 års fængsel.