Glem penis-pumpen: Kurér impotens med stamceller

Nu kan impotente mænd få sexlivet tilbage efter prostatakræft.
- Det er et eksempel på noget, der er ret banebrydende, siger professor og OUH-overlæge, Søren Sheik.
- Det er et eksempel på noget, der er ret banebrydende, siger professor og OUH-overlæge, Søren Sheik. Foto: Scanpix arkiv

Nu kan impotente mænd få sexlivet tilbage efter prostatakræft. Helt uden indgreb og penis-pumper. Forskning fra Odense Universitetshospital, OUH, viser nemlig, at stamceller kan gøre mændene potente igen.

Det skriver DR Fyn.

Rent praktisk bliver stamceller fra mændenes fedtvæv taget ud og sat tilbage i deres penis efter få timer. Derefter sørger stamcellerne for, at kroppen regenererer ødelagte celler.
Det fortæller professor og OUH-overlæge, Søren Sheik.

- Det er et eksempel på noget, der er ret banebrydende. Det er en behandling af impotens, som vi ikke vidste, at man kunne bruge. Nu har vi bevist, at det er sandsynligt, siger han til DR Fyn.

73 procent af de 21 mænd i forsøget har fået deres potens tilbage, og Søren Sheik vurderer, at behandlingen kan tages i brug i løbet af et år.

Hos Kræftens Bekæmpelse vækker nyheden glæde, for impotens er et stort problem blandt mandlige kræftpatienter.

- Mange mænd oplever impotens, og det er et stort tabu. Derfor vil sådan en behandling være fantastisk, og denne forskning er meget spændende, siger, Jens Oluf Bruun Pedersen, der er lægefaglig redaktør, til DR Fyn.

Forskningsprojektet foregår i Center for Regenerativ Medicin og er et samarbejde mellem OUH og Syddansk Universitet, SDU.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.