Gladbachs danske målscorer: Hvordan skete det lige?

Andreas Christensen mener, at han spillede U15- eller U16-fodbold, da han senest scorede to mål i samme kamp.
Andreas Christensen scorer til 2-0 mod Werder Bremen. Senere gjorde danskeren det også til 3-0.
Andreas Christensen scorer til 2-0 mod Werder Bremen. Senere gjorde danskeren det også til 3-0. Foto: Martin Meissner/AP

Borussia Mönchengladbachs danske midterforsvarer Andreas Christensen scorede to gange i fredagens 5-1-sejr over Werder Bremen i Bundesligaen.

Med målene til 2-0 og 3-0 var den 19-årige dansker kraftigt medvirkende til, at Mönchengladbach efter nederlag til Dortmund og Mainz fik den første sejr efter vinterpausen.

- Det var noget nyt for mig. Jeg ved ikke helt, hvordan det kunne ske. Jeg var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

- Det var dejligt og føles rigtig godt, men det vigtigste var naturligvis, at holdet fandt tilbage på sporet fra efteråret ovenpå to nederlag i træk, siger Andreas Christensen til klubbens hjemmeside.

- Denne her sejr kan vi bygge videre på. Vi har lidt mere end en uge, før vi skal møde HSV Hamburg. Nu skal vi nyde et par fridage, og så koncentrerer vi os om den næste opgave.

Den danske midterforsvarer har flere gange været tæt på at score sit første mål i Bundesligaen i 2016.

- Jeg har været tæt på et par gange, blandt andet på et hovedstød mod Dortmund. Det ramte overliggeren.

- Målet skulle så først komme mod Bremen. Det var en stor aften for mig, siger danskeren, der er udlejet til den tyske klub fra engelske Chelsea.

Efter Andreas Christensens to scoringer mod Bremen blev Mönchengladbach tilkendt et straffespark, der blev eksekveret af Raffael. Det var ellers en oplagt chance for at score et hattrick, men det tænkte den unge dansker ikke på.

- Nej, nej. Det var Raffael, der skulle tage det. Det er vigtigere, at han som angriber scorer mål, end at jeg gør det. Jeg havde ikke et hattrick i tankerne, siger han.

Det er lang tid siden, at Andreas Christensen senest har scoret to gange i en enkelt fodboldkamp.

- Det må være fra tiden før mit skifte til Chelsea, sikkert da jeg var U15- eller U16-spiller. Da jeg var yngre og begyndte til fodbold, spillede jeg angriber. Men det er flere år siden, at jeg har scoret to gange, siger han.

Andreas Christensen tilføjer i interviewet, at han er glad for udlejningen fra Chelsea til Mönchengladbach.

- Da jeg før sæsonen hørte om Borussias interesse i en lejeaftale, så tog det mig ikke lang tid at overveje.

- Jeg har fået chancen for at spille i Champions League, og det er vigtigt for min udvikling. Beslutningen var nemt at tage.

- Nu er jeg stolt, også over min to første mål for Borussia. Jeg har det rigtig godt her, tilføjer danskeren.

Mönchengladbach indtager sjettepladsen i Bundesligaen med en afstand på 21 point til rækkens førerhold fra Bayern München.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.