Gitte fyret for at stoppe spritbilister: Nu får hun erstatning
Mens Gitte Niegsch blev fyret fra Shell, fik hun et hædersbevis fra politiet for at have stoppet spritbilisterne. Det viser hun stolt frem her. (Foto: Privatfoto)
Gitte Niegsch blev fyret fra sin arbejde på en tankstation efter at have stoppet tre spritbilister. Nu har hun endelig fået oprejsning.

Gitte Niegsch, som blev fyret fra sit arbejde på en tankstation i Slagelse efter at have standset flere spritbilister, har endelig fået erstatning.

Det skriver sn.dk.

Tilbage i 2015 forhindrede Gitte Niegsch tre tydeligt berusede bilister i at køre videre fra den Shell-tank, hvor hun arbejdede. Gitte Niegsch foretog civile anholdelser og ventede til, politiet kom og anholdt spritbilisterne "rigtigt".

Men på den måde forbrød hun sig imod Shells interne regler ved ikke at bære en neongul sikkerhedsvest, da hun løb ud af butikken for at tilbageholde de fulde bilister.

"Jeg stortudede"

Hun overtrådte også firmaets retningslinjer om ikke at "tilbageholde kunder, der enten stjæler eller kører, når de har drukket", stod der i den bortvisning, Gitte Niegsch fik i marts sidste år.

- Jeg begyndte at stortude. Jeg holder så meget af min arbejdsplads, fortalte Gitte Niegsch dengang til Avisen.dk.

- Jeg ville jo bare beskytte andre mennesker. Sådan er jeg skruet sammen. Jeg handlede instinktivt - og det ville jeg også gøre, hvis jeg var vidne til vold på gaden eller lignende, sagde hun.

160.000 kroner i erstatning

Siden lagde Gitte Niegsch med hjælp fra sin fagforening sag an mod Shell.

Det er nu endt med, at hendes tidligere arbejdsgiver har udbetalt en erstatning på 160.000 kroner og dermed undgår en retssag.

Gitte Niegsch har ifølge Ekstra Bladet fået nyt arbejde i Jyderup Statsfængsel, i den afdeling, der betjener fanger.

via Listen To News