Gik over for rødt: Fodgænger er alvorligt kvæstet
Den tilskadekomne blev ramt af bil med omkring 60 kilometer i timen ifølge politiet.
34-årig mand er indlagt på Rigshospitalet efter alvorlig ulykke i Næstved. Arkivfoto
34-årig mand er indlagt på Rigshospitalet efter alvorlig ulykke i Næstved. Arkivfoto Foto: Ole Morten Nygård/public Domain/wikimedia/Free

En 34-årig mand fra Næstved kom tidligt natten til søndag alvorligt til skade, da han i et kryds gik over for rødt og blev ramt af en bil i den sydsjællandske by.

Manden er blevet fløjet til Rigshospitalet med alvorlige kvæstelser. Tidligt søndag morgen betegnes hans tilstand som stabil, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ulykken skete i krydset ved Østre Ringvej og Kildemarksvej, hvor fodgængeren var på vej østpå, da han gik over for rødt lys.

- En bilist kommer kørende i sydlig retning, og hun må bremse op for ham. Så ser hun, at han fortsætter videre over i den nordgående vejbane, og der kommer en personbil, der kører over for grønt, men overser fodgængeren, der kommer ud fra et helleanlæg.

- Han træder ud foran bilen og bliver ramt med en hastighed af omkring 60 kilometer i timen, siger vagtchef Ole Hald.

Manden har blandt andet fået skader i hovedet samt flere knoglebrud og indre kvæstelser. Han blev slået bevidstløs i sammenstødet og er ifølge seneste melding fra hospitalet fortsat ikke ved bevidsthed.

Han blev fløjet i lægehelikopter til Rigshospitalets Traumecenter i København.

Den 21-årige fører af bilen, der kørte fodgængeren ned, kom uskadt gennem ulykken.

Begge personer er fra lokalområdet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.