Gigantisk ravklump kommer under hammeren

Der er allerede budt 300.000 kroner for en 3,8 kilo stor ravklump, der er sat til salg på en auktion.

Da auktionshuset Bruun Rasmussens vurderingsmand i Nordjylland, Henry Frederik Pedersen, første gang så den 3,8 kilo tunge ravklump, som Odd Pedersen fandt på Skagen Nordstrand i 1989, glippede han noget med øjnene, skriver Nordjyske Medier.

Som vurderingsmand gennem 27 år i det højt estimerede firma har han efterhånden set lidt af hvert, men dette var noget ganske særligt.

- Det er jo en fuldkommen unik ravforekomst. At den er i privateje, gør den - om muligt - endnu mere interessant, fortæller Henry Frederik Pedersen til Nordjyske Medier.

Ravklumpen har allerede fået seks købstilbud - der startede med 80.000 kroner og foreløbig er endt på 300.000 kroner - på bare to uger.

- Det kan blive meget, meget svært at vurdere, hvor dette her ender - rent prismæssigt. Jeg har simpelthen aldrig været ude for noget lignende, og det gør det jo ekstraordinært spændende, lyder det fra vurderingsmanden.

Han er meget tilfreds med, at auktionshuset har fået ravklumpen i sit "sortiment", fordi Bruun Rasmussen markedsfører den globalt op til auktionen i december.

- Og det betyder, at mange flere potentielle købere kan få øjnene op for ravklumpen, siger Henry Frederik Pedersen til Nordjyske Medier.

- En auktionsproces er jo lang, og vi kan ikke afvise, at ravklumpens pris stiger til mere end de 300.000 kroner. Det er bestemt ikke sikkert, at det er det højeste bud, når vi kommer til auktionsdagen, tilføjer han.

Han fortæller, at rav er meget populært i Kina og Hongkong, og den store ravklump kommer da også med på auktionshusets promotionstur til Kina i efteråret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.