Giftig brand i plastikfabrik under kontrol
Branden i en plastfabrik på Gellerupvej i Varde er nu så meget under kontrol, at der ikke længere er fare for de, der bor øst for virksomheden Foto: Colourbox
Beboerne omkring plastfabrikken i Varde må igen gå uden for døren, melder politiet.

Efter at være holdt inden døre i de seneste mange timer, kan beboerne omkring plastfabrikken RC Plast på Gellerupvej 121 i Varde nu igen træde uden for uden risiko.

Fra midt på aftenen fredag er branden så meget under kontrol, at lokalbefolkningen igen kan gå udenfor, og afspærringen af de omkringliggende veje er ophævet.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Selve plastfabrikken, hvor branden startede, er dog fortsat afspærret, oplyser politiet. De fik anmeldelsen om branden klokken 13.41 fredag.

Herefter kæmpede brandfolk med at komme tæt nok på fabrikken, hvis kraftige røg sendte et 10 kilometer lagt røgslør over det nærliggende område forværret af den kraftige blæst.

Politiet afspærrede vejene omkring fabrikken, og beboerne øst for Varde fik besked på at blive indendørs og lukke vinduer.

Branden opstod i et lager, og blev opdaget af en håndværker. Plastfabrikken er specialiseret i at genbruge plastikaffald.