Administration 

Gift ved første blik: Sex, sex og en kæmpestor tartelet

Debat
et midaldrende par i sengen
Morten og Mette. (Foto: DR)

Hvor mange racer af lus findes der? Kan Amalie køre med automatgear? Samarbejder DR med Christian Bitz, og er det virkelig stadigvæk fair at mobbe Naser Khader (ja)? Vor faste tv-kommentator har set (det meste af) fjerde afsnit af ”Gift ved første blik”

”Gift ved første blik” er tilbage på DR, og som en service til Avisen.dk’s læsere bringer vi hver fredag morgen en gennemgang af ugens afsnit. Så kan du lave noget mere fornuftigt torsdag aften, men stadig sladre med på arbejdspladsen næste formiddag. 

Fjerde runde med de fem par begynder på deres bryllupsrejses tredje dag. Er du forvirret over alle de tal, så fortvivl ikke, for første halvdel af ugens udsendelse er så kedelig, at du rolig kan hvile hovedet et stykke tid. De fem par filmer mest bare sig selv i sengen (hvor de tilsyneladende alle sammen sover fuldt påklædt) og DR forsøger med et par klichéer at trække i smilebåndet på Linie 3-segmentet: Mændene snorker og kvinderne bruger lang tid foran spejlet. Det er lige før man savner originaliteten fra Zulu Comedy Galla. 

På den positive side, så har DR til gengæld fået fyret lidt op for morgenmadsbudgettet i dette afsnit. Det uerfarne, unge par, Daniel og Samantha, spiser i hvert fald æg og bacon, mens de åbner et brev fra tv-psykologerne. Det handler om deres stærke og svage sider og er også jævnt kedeligt, eller også hører jeg ikke efter, fordi jeg tænker på, hvor ofte Samantha mon vasker sine lange dreadlocks. Det må være skide svært, uden at vikle dem ud? Ja ja, det er muligvis ikke comme il faut for en hvid mand at blande sig i nu om dage, men Bob Marley havde altså 47 forskellige racer af lus i sit hår, da han døde. Jeg siger det bare.

Samtidig andetsteds har Amalie fået en ny bil. Den viser sig at være med automatgear, og det kan hun bare slet ikke finde ud af. Hun er eksempelvis i tvivl om, hvorvidt bremsen er en pedal eller en knap på gearstangen. Med hjælp fra Oddset-Janni lykkes det hende dog at hitte ud af den, for Janni har samme slags bil, og de to erklærer sig derefter som ”Range Rover-veninder”. Nå ja, jeg glemte lige at nævne, at jeg en overgang slog over på ”Forsidefruer” på TV3, for hvis man endelig skal se reality, så kan man jo ligeså godt se det et sted, hvor de kan finde ud af at lave det. 

Nå, men nødtvunget tilbage på DR, som jeg trods alt får penge for at se (ikke mange penge, men dog penge) har Jonna og Carsten også åbnet deres brev fra psykologerne. Der står bl.a., at de begge er kreative og handy.

– Er vi handy?, spørger en uforstående Carsten, der åbenbart allerede har glemt, at han har bygget et podium til sine lænestole derhjemme.

Bagefter diskuterer de #MeToo, og Carsten, der som bekendt bor i kollektiv og spiser tang, er ikke voldsomt overraskende på kvindernes side. Jonna er skeptisk overfor idéen om, at man kan kalde sig krænket med mange års tilbagevirkende kraft, men hun er jo heller aldrig blevet ejakuleret på af Naser Khader. Til sidst finder de en fælles forståelse, for Jonna kommer i tanker om, at hun engang måtte bede en fyr skride fra en julefrokost, fordi han havde raget hende på låret tre gange. Med den indstilling forstår man godt, at hun ikke selv har været i stand til at finde en mand. 

Hos Mette og Morten er der stadig gang i sidste uges debat om samtykkeerklæringen, som Morten nu har printet ud. Eller også har tv-holdet gjort det for ham, fordi det trods alt kræver lidt kulør at konkurrere med forsidefruerne. Det er jo også de færreste, der hiver en printer med på deres egen bryllupsrejse. Whatever, hvad der begyndte som en sjov gimmick er nu mest bare plat og pinlig og Mette sætter demonstrativt kryds alle de kedelige steder og Morten puster hende i nakken og brokker sig og Mette ligner en, der ville give ham lov til at stikke en knytnæve op bagi hende, hvis hun til gengæld bare fik lov til at hamre kuglepennen hårdt ned i hans øjenæble. Til sidst sætter hun, hårdt presset, hak ved ”missionærstilling”, og man begynder at forstå, hvordan Naser Khaders veninder har haft det.

– Hvor er jeg glad for, at du er så åbent og hjerteligt et menneske, jubler Morten og sætter sig i liderlig eufori ovenpå sine briller.

Apropos liderlig eufori, så sender Pernille, der ellers har haft sit hyr med Michael, stadig blandede signaler.

– Jeg glæder mig til at få lidt … andet indhold end bare noget med, hvor vi skal spise i aften, siger hun, inklusiv en elegant kunstpause. I første omgang bliver hun dog kun trakteret med en tur til en lokal bonde, der uddeler smagsprøver på hans danskdyrkede rosé- og hvidvin.

– Det smager simpelthen så godt, lyver Michael. Pernille er naiv og nærmest lykkelig, og bekymrer sig kun over, om hun mon har overset noget ved ham. Hun hørte åbenbart ikke efter, da han fortalte, at han stemte på Enhedslisten.

Et par drikker champagne
Michael og Pernille. (Foto: DR)

Hos Christina og den anden Michael på Fanø sker der ikke en skid. De spiser, drikker og går tur på stranden, og deres bryllupsrejse virker generelt så uoriginal, at man skulle tro, Christian Bitz havde planlagt den. Eller, det vil sige, pulsen kommer faktisk lidt op, da parret kører ned på stranden i bil og bliver stoppet af politiet. De slipper dog med skrækken, selvom en bøde selvfølgelig havde været på sin plads. Om ikke andet for at spilde vores licenspenge.

Mod slutningen af ugens afsnit pakker de fem par deres kufferter, spiser afskedsmiddag og diskuterer blandt andet, hvor de nu skal bo. Carsten synes f.eks. at ham og Jonna skal bo hos dem begge på skift, mens Jonna (der som bekendt kun har meldt sig til programmet for at finde en medhjælpende ægtefælle til sit hobbylandbrug) synes de bare skal bo hos hende hele tiden. Hun ender med at få sin vilje.

– Jeg synes vi fandt en god ordning og gav hinanden plads, siger hun til kameraet.  

På Bornholm gør Samantha ligeledes forsøg på et feministisk frontaltangreb. Hun vil trække aarhusianeren Daniel med til København, men på trods af lige at have lige spist verdens største tartelet og råbt ”hvad drikker møller?” omkring 45 gange i Ekkodalen, har han stadig kræfter til at kæmpe en smule imod.  

– Hvis det bliver sådan, så er det jo mig, der går på kompromis hele tiden, klager han, omend forsigtigt, og er tilsyneladende så småt begyndt at forstå, hvordan et moderne ægteskab fungerer.

– Min umiddelbare tanke er, at mandag morgen tager vi af sted til København, insisterer Samantha, med den passiv-aggressive og samtidig selvsikre mine man kun kan mønstre, når der bor levende væsner i ens frisure. 

– Min umiddelbare tanke var nok, at jeg nok mandag blev i Aarhus … og så nok tog til København tirsdag, fremstammer Daniel skræmt.

Jeg kan ikke holde til at bevidne matriarkatets uundgåelige magtovertagelse, og min umiddelbare tanke er at slå over på TV3, hvor Amalie er ved at ansætte en babysitter.

Vi ses i næste uge, hvor Tina og Janni bliver uvenner, Janni skal have lavet nye numseballer og Jackie tager manden og børnene med til Bornholm.

PS.: Breaking! ”Forsidefruer” sluttede lidt før ”Gift ved første blik”, så jeg når lige at zappe tilbage og opfatte, at der faktisk er to par, der har haft sex. Pernille og Michael og Mette og Morten. Altså, ikke sammen alle sammen, men to og to.

– Det skal man jo, når man er gift, og jeg er godt tilfreds, siger Mette opmuntrende. Historien melder ikke noget om, hvorvidt der kun var tale om missionærstillingen.

PPS.: Fuck jer, jeg er da rigtig journalist, så jeg har selvfølgelig undersøgt sagen. Og jeg kan fortælle, at man godt kan vaske dreadlocks uden at vikle dem fra hinanden, men at det ifølge eksperterne helst ikke skal ske oftere end en gang om ugen. Og når det sker, så brug æbleeddike opløst i varmt vand i stedet for almindelig hårshampoo, der kan være svært at skylle ud igen.

Portræt af Søren Baastrup
Søren Baastrup er forfatter og freelancejournalist. (Foto: Privat)

Portræt af Anne Louise Hassing i blødt lys der ligner solopgang og en hvid kjole.
Kendte

Anne Louise Hassing

kærligheden brast

Portræt af Tina Lund i solskin med udslået hår.
Kendte

Tina Lund

gift igen

Nyheder

Vulkan i udbrud

på ferieø

ATK-bil
Krimi

Blitzet: "Førerløs" bil

drønede igennem byzone

Prins Andrew i forgrunden bag ham ses prinsesse Beatrice med en stor sort og hvid hat.
Kongelige

Dropper sit skjul:

Besøger datter

på hospitalet

En flersporet stor vej med en cykelovergang og en vejbro oppe over,
Sport

Chaufføren var

IKKE skyld i

Chris Ankers død

Sarah Grünewald og christiane schaumburg-müller
Kendte

Vild med dans-vært: Jeg trives ikke med noget der er forbudt

Peter Kofod og  Anders Vistisen
Nyheder

DF-profil: Jeg vil arbejde dag og nat for dansk brexit

John Rosenhøj
Nyheder

DF'er beskyldes for at have tilbudt prostitueret som "slavetøs"

billede af politibil
Krimi

Mystik: Mand alvorligt såret af knivstik på dansk motorvej

noller
Kendte

Noller: - Jeg fortryder ikke noget

Sport

Cykelverdenen sørger over Chris Anker Sørensens død

Janni Ree
Kendte

Janni Ree:

Udgiver bog om tabu

natteliv
Nyheder

Efter genåbningen:

Vi vælter i byen

Øgendahl
Kendte

Mick Øgendahl:

Hædret med flise

tårnspring
Helt vildt

Vildt spring:

Hopper fra 21 meter høj klippe

Mette Frederiksen
Nyheder

Mette Frederiksen: Vi må løse Arne-udfordringer

mascha vang
Film og TV

Rystet Mascha Vang:

Det var modbydeligt

tauson
Sport

Clara Tauson i sin anden WTA-finale

thulesen
Nyheder

Thulesen Dahl genvalgt som formand 

en politiafspærring og nogle betjente
Krimi

52-årig erkender drab på kvinde 

en rødhåret dame i kjole og en mand i jakkesæt
Nyheder

Støjberg og Thulesen Dahl fik stående klapsalver

En gammel mand med høj hat og en lidt yngre med samme hat
Kongelige

Det her var prins Philips sidste (muntre) sætning

pia kjærsgaard går ned ad en trappe
Nyheder

Pia Kjærsgaard giver Thulesen Dahl sidste advarsel

to dansere på et gulv
Kendte

Vild med dans-deltager: Det er uacceptabelt

en håndværker foran en villa
Nyheder

Hver anden glemmer deres skattefradrag

en dame sms'er bag rattet
Krimi

Mobiltelefoni:

Vi overtræder loven konstant

Nyhavn med turister
Nyheder

København kåret:

Sikreste by i verden

Udrykningskøretøjer på en vej
Krimi

Strømmen gik i flere byer

pia kjærsgaard i folketinget
Nyheder

Et års ballade i Dansk Folkeparti

et sort hvidt billede af en smilende mand
Nyheder

Mystik omgiver stadig Dag Hammarskjölds død 60 år efter

vild med dans
Film og TV

Vild med dans: De røg ud 

Taliban
Nyheder

Taliban genåbner skoler: Kun for drenge

Krimi

41-årig kvinde dræbt af skud

Thorstein Thomsen
Kendte

Thorstein Thomsen er død

vild med dans
Film og TV

Vild med dans:

Kan du huske vinderne

df
Nyheder

Peter Kofod: Klar til at blive DF-næstformand

gran canaria
Rejser

Populære rejsemål bliver grønne

armbrøst
Nyheder

Vild video:

Mand skyder to med armbrøst

mårhunde
Dyreliv

Mårhunde lokkes af mårhunde og aflives

drikkevand
Nyheder

Drikkevand tjekkes nu for fluorstoffet PFOS

Kjærsgaard
Nyheder

Pia Kjærsgaard:

Vil ikke udfordre Thulesen Dahl

Bramsen
Nyheder

Forsvarer Ærø-tur:

Forhindrede ingen beslutninger

Nyheder

Miljøbombe:

900 industrigrunde skal tjekkes for PFAS

en flok deltagere i bagedysten
Film og TV

Vild med dans-stjerners kærester i Bagedysten

en mand i rød-hvid skindjakke
Kendte

René Dif: Jeg kunne ikke genkende mig selv

foden af general sherman
Helt vildt

Verdens største træ
truet af kæmpe brand

Hele "Vild med dans"-holdet
Film og TV

Sæt ikke dine
penge på dem her

En mor og to børn
Helt vildt

Mor i havsnød redder sine børn ved at amme dem

kæmpe bunker af kompost
Nyheder

Firma i Roskilde lugter som en rådden skraldespand

felix smith
Kendte

Kvinde til Felix Smith:
- Du har flot hår, men ...

en strand i skyet vejr
Nyheder

Først på søndag ser vi solen

Nyheder

Hver femte dansker skylder det offentlige penge

dyrt ur
Nyheder

Du kan få bøde for, at købe drømmeuret med kontanter

forurenet grund
Nyheder

Tusindvis af grunde
kan være forurenet

tinderboxfacade
Nyheder

Tøjkæde knækker og går konkurs

legomodellen afsløres
Helt vildt

Vildt: Tom Kristensens Le Mans-vinder bygget i Legoklodser

Ambulance
Krimi

Treårig dreng død efter ulykke på legeplads

 Bob Enyart
Corona

Vaccineskeptiske radioværter dør på stribe

snus
Sundhed

Snus giver unge varige skader på tænder og i mund

Københavns Byret i København
Krimi

Filmmand sigtet for

voldtægt

Østre Landsret
Krimi

Apoteker bedøvede og voldtog ung kvinde

anne louise hassing poserer
Kendte

Skuespiller smed 10 kilo:

Det har ændret mit liv

pia kjærsgaard taler i folketinget
Nyheder

DF-lokalformand:

Lad Pia overtage

formandsposten

par sidder i vildmarksbad
Livsstil

Undgå skader:

Sådan sikrer du haven

mod efterårets vejr 

elton john taler i mikrofon
Kendte

Skal opereres:

Elton John udskyder

sit farvel til Danmark 

Vladimir Putin sidder ved bord
Corona

Stort smitteudbrud

sender Putin i isolation 

gås skræpper
Dyreliv

Kan du banke en gås

i en slåskamp? 

jorden set fra rummet
Nyheder

Professor: Om få år

kan tusinder stå i kø

til tur i rummet

lottokugler suser rundt
Helt vildt

Ny rekord: Millionregn

over danskerne

pele smiler
Sport

Legenden er i bedring:

Jeg vil spille 90 minutter

plus tillægstid

britney spears kigger
Kendte

I top 100: Hyldest til

Harry, Meghan og Britney

raketopsendelse fra florida
Helt vildt

Første rumturister

er sendt i kredsløb 

miljøminister lea wermelin taler
Nyheder

Jyske borgmestre

afviser regeringen

morten olsen
Sport

Morten Olsen indlagt med corona - kæmper med kronisk træthed

en fiskehejre
Dyreliv

Nyt våben i
kampen mod rotter

linse ved demonstrationen
Kendte

Linse i modvind: Fond opløst - deltog i Men in Black-demo

nemid-kort
Krimi

Pas på - svindlere benytter hul mellem NemID og MitID

skuespilleren esben dalgaard smiler
Kendte

Dansk skuespiller: 
Kræften er vendt tilbage

Aly Raisman, Simone Biles, McKayla Maroney og Maggie Nichols
Sport

Sex-misbrugte stjerneatleter angriber FBI