Giffords tilbage for at sikre gældsplan
En mager og korthåret Gabrielle Giffords viste sig for første gang blandt sine kollegaer, efter hun blev livsfarligt såret af skud under et attentat først på året. Foto: Polfoto/AP Photo/House Television / POLFOTO
Skudramt kongresmedlem blev mødt med tordnende bifald, da hun uventede dukkede op for at stemme for lov om at hæve den amerikanske gæld.

Der var stående klapsalver, kram og tårer, da demokraten Gabrielle Giffords vendte tilbage til Repræsentanternes Hus mandag aften for første gang siden, hun blev livsfarligt såret under et attentatforsøg i januar i år.

Kollegaernes tordnende bifald rørte tydeligvis den amerikanske politiker, som var der for at støtte lovforslaget om at hæve det amerikanske gældloft, skriver CNN.

Den mager, korthåret Giffords fremmøde var uventet, og efter afstemningen kaldte den demokratiske leder, Nancy Pelosi, sin kollega for "personificeringen af mod."

"Hendes tilstedeværelse i dag for at sikre, at vi ærer de forpligtelser, vi har over for vores store land, er vigtig og symbolsk," sagde Pelosi i sin tale.

Giffords blev skudt gennem hovedet på et møde i januar. Seks andre personer, heriblandt en af hendes hjælpere og en dommer, blev dræbt i angrebet, og 12 andre blev såret.

Hun stemte imod en stigning i gældsloftet ved to tidligere afstemninger, men sagde efter mandagens afstemning:

"Jeg var nødt til at være her til denne afstemning. Jeg kunne ikke tage chancen, at mit fravær kunne få vores økonomi til at gå ned."

Afstemningen endte med, at lovforslaget blev vedtaget med 269 stemmer for og 161 imod.

Kilde: CNN