Ghita Nørby i krig med radiovært: Er hun en 'krukke' eller 'fremragende'?
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix/arkiv
Ghita Nørby deler vandene, efter hun afbrød et interview med Iben Maria Zeuthen fra Radio24syv.

Det har ikke gået stille for sig de sidste par dage i sagen om Radio24syvs interview med Ghita Nørby, der nu deler vandene med sin opførsel i radioprogrammet.

I tirsdags var 24syv-journalist Iben Maria Zeuthen på besøg hos den folkekære skuespiller i Holte i Nordsjælland.

Der var afsat syv timer til et langt interview, men samtalen blev afbrudt efter kun to, fordi Ghita Nørby var utilfreds med flere ting - blandt andet journalistens mikrofon og stemmeleje. 

Er kritikken af den folkekære skuespillers spydige svar rimelig, eller er det i virkeligheden journalisten, der går over grænsen med dumme spørgsmål?

Det har været to centrale spørgsmål i den debat, der i dagene efter det omdiskuterede interview er foregået på de sociale og i de traditionelle medier.

Uenighed på B.T.

Meningerne har været mange. Og på B.T. har de sågar valgt at skrive to ledere om balladen mellem radiojournalisten og 'Matador'-stjernen.

Ghita Nørby kan ikke affinde sig med, at journalisten møder op med så store hørebøffer og en mikrofon, der måler en halv meter. Det hidser hun sig voldsomt op over, skriver avisens chefredaktør Michael Dyrby. 

- Desværre opdager journalisten det slet ikke, for hun har 'bøfferne', mikrofonen og sit koncept imellem sig og Ghita Nørby, skriver Michael Dyrby, der mener, at Iben Maria Zeuthen under interviewet må 'overleve' den ene ydmygelse efter den anden. 

Og hér opstår problemet, lyder det fra B.T.’s ansvarshavende chefredaktør.

- Programmets pointe skæres ud i stålplader, men det bliver for tykt, og man bliver irriteret over den direkte måde, journalisten jager det på, skriver Michael Dyrby.

Den betragtning deles ikke af Jonas Knud Rathje, der i rollen som chefredaktør på B.T. er kollega med Michael Dyrby. 

Jonas Knud Rathje mener derimod, at interviewet er yderst vellykket. Det viser sider af skuespilleren, som der ikke før er belyst, mener han.

- Det er ikke et portræt, der fortæller 'alt' om Ghita Nørby. Men ét, der kaster lys på træk, der har ligget i skygge. Divaen og krukken. Med giften drivende fra tandsættet, skriver Jonas Knud Rathje i sin leder.

Redaktør: Ghita er ikke offeret

Debatten om interviewet foregår også i spalterne hos Politiken, hvor tv-redaktør Henrik Palle mener, at Iben Maria Zeuthen bør indstilles til Cavlingprisen for sin udholdenhed med 84-årige skuespiller. 

- Det er hårdt at lytte til, men også fremragende. Absurd, morsomt, forstemmende og fantastisk. Men om Ghita Nørby også efterlods er folkekær, bør være tvivlsomt, skriver han.

Kendisserne er også splittede

Realitystjernen, forfatteren og modeeksperten Jim Lyngvild har i en artikel i Berlingske erklæret sin fulde støtte til Ghita Nørby:  

- Vi har skrevet sammen efter interviewet, og jeg har sagt til hende, at hun fortjener Kommandørkorset af første grad efter den optræden,« siger Jim Lyngvild, der mener, at interviewet kommer til at »gå over i historien, skriver han.

Tv-værten Lisbeth Østergaard er ikke enig med tv-kollegaen Jim Lyngvild. I et opslag på Instagram skriver Lisbeth Østergaard:

- ”Kan du ikke selv høre dig?? Det er en meget vigtig ting at kunne…” Ja Githa, lige der har du ret. Dygtige Iben Maria Zeuthen burde ha den største medalje i universet for at stå det interview/den tilsvining igennem i 2 stive timer, skriver Lisbeth Østergaard, der forklarer i sit opslag, at hun fik ondt i maven af at høre programmet.

via Listen To News