Ghanas nye præsident lover stabilitet
Efter Ghanas præsidents pludselige død lover afløseren af sørge for fred, sammenhold og stabilitet i landet.

I Ghana er den tidligere vicepræsident John Dramani Mahama blevet taget i ed som ny leder af det vestafrikanske land efter præsident John Atta Mills pludselige død tirsdag bare få timer efter et ildebefindende.

Dødsårsagen er endnu ikke blevet offentliggjort. 68-årige Mills havde for nylig været i USA til en rutinemæssig helbredsundersøgelse.

I overensstemmelse med landets forfatning blev John Dramani Mahama taget i ed ved en ekstraordinær parlamentssamling. Han lover at sørge for stabilitet i landet.

- Jeg ønsker at forsikre alle ghanesere om, at alt godt, siger den 53-årige, der tidligere har været kommunikationsminister.

- Vi vil fastholde den fred, sammenhold og stabilitet, som Ghana er kendt for, tilføjer han.

Mills døde på hospitalet i hovedstaden Accra, mens han var under behandling. Han havde vist tegn på sygdom, da han for nyligt mistede stemmen og gradvist havde tabt sig.

Den officielle forklaring på besøget i USA var en rutinemæssig helbredsundersøgelse, men der har været rygter om, at præsidenten led af halskræft, mens falske rygter om hans død tidligere har været i omløb.

Der er udsigt til præsidentvalg i december i landet, som er anset for at være et sjældent eksempel på et stabilt demokrati i Vestafrika, og som for nyligt har etableret sig som en af verdens største olieproducenter.

Kondolencer strømmer ind fra hele verden, også fra den amerikanske præsident.

- Præsident Mills arbejdede utrætteligt for at forbedre ghanesernes levevilkår, skriver Barack Obama i en erklæring.

- Han var med til at skabe økonomisk vækst og styrkede landets stærke tradition for demokrati.

Mills overtog posten som præsident i Ghana i januar 2009.

/ritzau/AFP/Reuters