George Clooney slår et slag for Darfur
Den amerikanske supercharmør George Clooney har mødtes med Kofi Annan og Egyptens udenrigsminister for at diskutere konflikten i Darfur.

Efter en uges rundrejse, som bragte ham til Beijing og Cairo, mødtes George Clooney fredag med Kofi Annan i New York. Målet med rundrejsen var at skabe opmærksomhed omkring ofrene for konflikten i det i Darfur i det vestlige Sudan. I Cairo mødtes den 45-årige amerikanske skuespiller med den egyptiske udenrigsminister Ahmed Aboul Gheit. Her sagde Clooney, at han ønskede at finde yderligere beskyttelse til de omkring 2,5 millioner flygtninge i Darfur, skriver BBC News.

Det formodes, at 200.000 mennesker har mistet livet i Darfur siden 2003. Det er ikke lykkedes en fredsstyrke på 7.000 soldater fra den Afrikanske Union at skabe stabilitet i Darfur, som er på størrelse med Frankrig.

Som konsekvens af den manglende sikkerhed i regionen har seks hjælpeorganisationer heriblandt Norsk Flygtningehjælp trukket 250 medarbejdere ud af Darfur. Hjælpeorganisationerne oplyser, at angrebene på dem fra forskellige militante grupper er intensiveret siden december. Efter at de har trukket deres medarbejdere ud af Darfur, er nødhjælpen til en halv million mennesker truet.