Gentofte-borgmester raser mod minister: Tag dog ansvar

Den konservative Gentofte-borgmester Hans Toft har sendt et åbent brev til skatteminister Benny Engelbrecht (S). Han beder ham selv tage ansvar for sine skatter.
Gentoftes borgmester Hans Toft (K) har sendt et brev til skatteminister Benny Engelbrecht (S), hvor han beder ham tage ansvar for det Hans Toft kalder "de urimeligt stigende boligskatter."
Gentoftes borgmester Hans Toft (K) har sendt et brev til skatteminister Benny Engelbrecht (S), hvor han beder ham tage ansvar for det Hans Toft kalder "de urimeligt stigende boligskatter." Scanpix, arkiv: Erik Refner

Hans Toft (K) er, som en række andre borgmestre i hovedstadsregionen, godt træt af de store stigninger i grundskylden. Og her lige før den grimme regning for ejendomsskat lander hos boligejerne beder Gentofte-borgmesteren skatteminister Benny Engelbrecht (S) tage ansvar for, at ejendomsskatten igen i år stiger med 6,4 procent. Det skriver tv2.dk.

-Modsat hvad mange tror, er det ikke Gentofte Kommune, men staten som får de øgede skatter. Derfor vil det klæde dig, om du selv lagde navn til de urimeligt stigende boligskatter i stedet for at sende kommunerne i byen, skriver Hans Toft blandt andet i brevet.

Borgmesteren har også sendt et brev til boligejerne i Gentofte, hvor han gør dem opmærksomme på, at ejendomsskatten ikke lander i kommunekassen. Pengene går til staten og til andre fattigere kommuner gennem den såkaldte udligningsordning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.