Genåbner sag om forkert anholdelse

Klagesagen om en anholdelse under klimatopmødet er nu officielt genåbnet på grund af nye oplysninger.
Statsadvokaturen genåbner nu den kontroversielle sag, hvor man ikke har kunnet identificere de betjente, som anholdte en forkert mand under klimatopmødet i København i 2009. Det sker efter massiv kritik og nye oplysninger fra Københavns Politiforening.
Statsadvokaturen genåbner nu den kontroversielle sag, hvor man ikke har kunnet identificere de betjente, som anholdte en forkert mand under klimatopmødet i København i 2009. Det sker efter massiv kritik og nye oplysninger fra Københavns Politiforening. Foto: Martin Lehmann / POLFOTO

Statsadvokaten for København og Bornholm, Lise-Lotte Nilas, genåbner nu officielt sagen om hånlig opførsel mod anholdte fra en betjent under en forfejlet terroraktion ved klimatopmødet i 2009

- Vi genåbner nu sagen, og beder Københavns Politi om at oplyse os om, der på det nye grundlag er mulighed for at identificere nogle af de personer, som vi mangler at identificere, siger statsadvokat for København og Bornholm, Lise-Lotte Nilas, til Ritzau.

Genåbningen sker efter nye oplysninger fra Claus Oxfeldt, formanden for Københavns Politiforening. Han er blevet kontaktet af flere betjente, som var med under anholdelsen, men som aldrig er blevet afhørt.

Sagen rykker med genåbningen videre fra statsadvokaten til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP.

Her bekræfter direktør Kirsten Dyrman over for Ritzau, at de har været i kontakt med statsadvokaten.

Skal betjentene afhøres om episoden, skal afhøringer derfor laves af politiets egen klagemyndighed.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.