Geggo ville hjælpe fattige: Så gik folk amok
Stephanie Karma Christiansen er træt af negativiteten på Facebook. Foto: David Leth Williams/Scanpix/arkiv
Geggo fra "Familien fra Bryggen" opfordrer til at skabe en mere positiv stemning på Facebook.

Linse Kesslers datter, 27-årige Stephanie Karma Christiansen - eller Geggo, som mange seere af tv-programmet "Familien fra Bryggen" nok bedst kender hende som - fik en ubehagelig oplevelse, da hun på Facebook lavede et opslag, hvor hun søgte inspiration til, at forære tøj væk til et godt formål.

Hendes oplæg endte i en "... heftig debat om kontanthjælp, folk der kalder hinanden for rascister, tilsvining for at vælge ét sted til nogle af poserne, trusler med at indberette folks forældre-evner til kommunen fordi de er af en bestemt holdning, tilsvining af hjemløse etc. etc. ...", skriver Geggo i et nyt opslag, som hun afslutter med hashtagget #spredpositivitet.

Hun opfordrer til at skabe en mere positiv stemning på Facebook og kun ytre sin mening, hvis den gør gavn:

"... ikke kun her på min lille ubetydelige side, men faktisk over ALT på FB. Hvor er det dog sørgeligt at se tendensen der er kommet everyfuckingwhere, hvor man kun ytrer sin mening, hvis den er negativitet og bræk", skriver hun.

Det får hun kæmpe opbakning til. I skrivende stund har knap 7.000 liket opslaget, og tæt på 370 har ytret sig positivt i kommentar-feltet.

Blandt andre skriver Dorthe Ingemansen de Medici: "Som jeg plejer at sige, vi har ytringsfrihed, men Ikke ytringspligt! Det er simpelthen blevet for nemt at kaste sine meninger og holdninger ud i åben forum, uden at føle ansvar for, hvad og hvem man rammer.
De fleste sidder bag ved en skærm og føler at der er det sikkert at vælte ud med holdninger og meninger, som ikke var en del af spørgsmålet som den oprindelige udsender havde intentioner om at få svar på.
Dejligt at du banker i bordet for at opføre sig ordentligt og være bare en smule mere positiv".