Geert Wilders: Pia var Danmarks Thatcher
Danmark er blevet et "stolt og selvsikkert" land på grund af Pia Kjærsgaard, siger hollænderen Geert Wilders.

Den hollandske højrepolitiker Geert Wilders har masser af lovord til Pia Kjærsgaard, som snart siger farvel til formandsposten i Dansk Folkeparti.

Han sammenligner hende endda med "jernladyen" Margaret Thatcher, som var Storbritanniens første kvindelige premierminister.

- Pia har været Danmarks Thatcher, siger Geert Wilders i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Hun har været en inspiration for mange af hendes politiske venner i andre lande. Jeg ønsker Pia det bedste og håber, at hendes parti vil blive ved med at blomstre under det nye lederskab, tilføjer han.

Geert Wilders, som er en kontroversiel skikkelse i Holland for sin højlydte islamkritik, har flere gange været i selskab med DF-partiformanden.

Og de er kommet rigtigt godt ud af det med hinanden, forstår man på hollænderen.

- Jeg har mødt Pia Kjærsgaard adskillige gange og været imponeret over hendes personlighed og over den måde, som hun har gjort Dansk Folkeparti til en indflydelsesrig politisk magt, siger han.

- Under Pias lederskab og gennem hendes indflydelse på dansk politik er Danmark blevet et stolt og selvsikkert land, som har kæmpet for vestlige frihedsidealer og modsat sig islamisering og diktater fra Bruxelles, tilføjer Geert Wilders over for Ritzau.

Pia Kjærsgaard var med til at stifte Dansk Folkeparti og har været partiets ubestridte leder og samlingspunkt gennem 17 år. Hun trækker sig til september fra formandsposten i en alder af 65 år.

Kronprinsen Kristian Thulesen Dahl ventes at overtage posten som partiformand i stedet.

/ritzau/