Geert Wilders må kalde islam fascistisk

Det er inden for lovens rammer, når den hollandske politiker sammenligner Koranen og Hitlers-bogen bog 'Mein Kampf'.
Han har grund til smil. En hollandsk domstol har frikendt Geert Wilders for anklager om tilskyndelse til had mod muslimer.
Han har grund til smil. En hollandsk domstol har frikendt Geert Wilders for anklager om tilskyndelse til had mod muslimer. Foto: Polfoto/AP/Marcel Antonisse, Pool

Juridisk set er det helt i orden, når den hollandske politiker Geert Wilders kalder islam "fascistisk" og sammenligner Koranen med Adolf Hitlers bog 'Mein Kampf'.

Det har en domstol i Amsterdam torsdag slået fast, skriver Reuters.

Wilders er dermed frifundet i en omdiskuteret retssag, hvor han var tiltalt for at have tilskyndet til had og diskrimination mod muslimer.

Den kontroversielle politiker har også betegnet profeten Muhammed som en "syg pædofil" og udtalt, at Koranen uden de hævnlystne afsnit vil være på størrelse med et Anders And-blad.

Men domstolen mente i sidste ende, at de mange udtalelser om islam alle falder inden for, hvad der er tilladt i den politiske debat i Holland.

Ifølge Politiken sagde Wilders i sin afsluttende bemærkning i retssagen, at hans udsagn ikke var rettet mod muslimer, men mod islam, og tilføjede:

"Lad ikke lyset i Nederlandene slukkes. Frifind mig. Politisk frihed forudsætter, at borgerne kan udtrykke deres synspunkter i samfundet."

Kilde: Reuters og Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.