Mads vil dyrke medicinsk cannabis: Vi har kun set toppen af isbjerget
Gartner Mads Ulrik Pedersen håber på at blive godkendt til at dyrke medicinsk cannabis. "Det har hjulpet rigtig mange mennesker", siger han. (Foto: Foto: Privat foto)
Gartner Mads Ulrik Pedersen håber inderligt på at blive godkendt til at dyrke medicinsk cannabis."Jeg synes, at produktet er rigtig spændende og gavnligt som medicin".

Måske kommer der snart andre planter i jorden end blot tomater og agurker i det fynske gartneri Alfred Pedersen & Søn. Til januar finder direktør Mads Ulrik Pedersen nemlig ud af, om han er blevet godkendt til også at producere medicinsk cannabis. 

- Det hele er designet og lavet på papiret. Så produktionen er klar til at blive sat i gang, siger han.

Ligesom andre danske landmænd har han her i oktober sendt en ansøgning til Lægemiddelstyrelsen om at blive godkendt til at dyrke cannabis til medicinsk brug under en fire-årig forsøgsordning, som regeringen har vedtaget. 

Ordningen er vedtaget, efter der er kommet mere fokus på de gavnlige effekter, cannabis kan have på syge mennesker. Og det er netop også grunden til, at Mads Ulrik Pedersen er gået ind i forsøget.

- Det er et område, jeg har fulgt i fem år i USA og Canada. Her kunne jeg se, at det har hjulpet rigtig mange mennesker ud af problemer og givet færre bivirkninger end traditionel medicin, siger han.

For ham er det afgørende, at han brænder for det, han putter i jorden.

- Det skal ikke kun være for at tjene penge. Vi går ind i det, fordi vi tror på produktet og vil levere cannabis af høj kvalitet. Jeg har været i Canada og set deres produktion, og jeg er sikker på, at det kan vi gøre mindst lige så godt hvis ikke bedre. 

 "Cannabis er meget lig tomatplanten"

For at leve op til myndighedskravene for at producere medicinsk cannabis skal Mads Ulrik Pedersen være rede til at bruge store investeringer på produktionsapparat, kontrol og sikkerhed. 

- Det er ikke noget, man kommer sovende til. Det er store investeringer og meget administration. Hvis man vil det her, må man arbejde for det og lave de investeringer, der skal til, siger han. 

Samtidig har han allieret sig med personer, der har erfaring med at dyrke medicinsk cannabis og andre, der er kvalificerede til at kontrollere produktet. Men han er også sikker på, at hans egen erfaring som gartner vil gøre en stor forskel.

- Cannabisplanten er meget lig en tomatplante i måde, den skal dyrkes på. Så vi kan overføre meget af vores viden fra tomaterne, siger Mads Ulrik Pedersen.

Medicinsk cannabis bliver stor forretning

Han er sikker på, at dyrkning af medicinsk cannabis bliver en kæmpe forretning en dag. Det siger hans erfaringer fra USA og Canada. 

- Vi har kun set toppen af isbjerget. Der bliver forsket meget i, hvad cannabis kan. Så jeg er sikker på, at det bliver større, end man lige tror. Derfor er det sådan et spændende forretningsområde at gå ind i.

via Listen To News