Gal komiker-gavflab benovet over hærværksdom
Gal eller genial? Den populære komiker Russell Brand har fået en få en dom for hærværk, men ser ikke dommen som en straf. Foto: Colourbox
Komikeren Russell Brand ser sin dom for hærværk som en velsignelse og ikke en straf.

De fleste ville nok være kede af at få en dom for hærværk på "20 timers samfundstjeneste". Men ifølge hjemmesiden Toronto Sun, ser komikeren Russell Brand dommen som en velsignelse og ikke en straf.

- Jeg ved, hvad samfundstjeneste indebærer, men samfundstjeneste er bare ikke rigtig nogen straf i mine øjne. Det er mere en samfundspligt, konstaterer Brand overfor hjemmesiden Wenn.com.

Dommen faldt i sagen, hvor komikeren blev anklaget for at have taget en paparazzis iPhone og smidt den ind i en forladt bygning i New Orleans i Louisiana i marts. Anklageren mente faktisk, at Brand burde komme i fængsel i seks måneder for sin ugerning.

Brands advokater fik dog forhandlet et forlig på plads, og komikeren skal nu arbejde 20 timer med samfundstjeneste fra d. 31. august, hvis han ikke vil ind og ruske tremmer. Komikeren ser dog overraskende ikke dommen som nogen dårlig ting.

- Vi ér vores samfund, så at tjene det er en ære. Jeg vil kun være glad for at gøre det, fortæller Brand.

Ifølge komikerens advokat skal Brand benytte sin straffetid til at hjælpe narkomaner med at komme ud af deres misbrug. Stjernen afslører dog, at han ikke er kræsen og vil tage hvilket som helst arbejde, der bliver givet til ham.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave? Jeg skal nok gøre gaderne pænere eller sådan noget, fortæller Brand.

Sagen bliver dermed droppet, hvis komikeren overholder de 20 timers arbejde og betaler 3000 kroner i sagsomkostninger.