Gældskrisen rammer virksomheder
De stærkt forgældede stater på begge sider af Atlanten skaber usikkerhed i erhvervslivet. Foto: www.colourbox.com
De forgældede stater i Europa og USA skaber nervøsitet trods pæne regnskabstal.

Selvom mange virksomheder har lært af finanskrisen og passet på pengene, så skaber den aktuelle gældskrise uro i erhvervslivet.

Det skriver Business.dk.

"Virksomhederne signalerer usikkerhed, og markedet er optaget af, hvad der sker næste år, når forbrugere og stater skal afdrage på deres gæld. Det er et ekstremt usikkert klima, som virksomhederne bevæger sig i," siger aktiestrateg i Danske Bank Morten Kongshaug til Business.dk.

Sæsonen for de store europæiske og amerikanske virksomheders halvårsregnskaber er i gang.

Og selvom tallene fra virksomheder som Bayer, Man, Volkswagen og Alcatel-Lucent viser stigende overskud, så udtrykker mange af dem usikkerhed omkring fremtiden.

"Virksomhederne er i dag meget mere globale, end de nogensinde har været, og det er deres fortjeneste, at de har adresseret vækstmarkederne i tide. De har udvist en uhyre fleksibilitet, både de danske, nordiske, vesteuropæiske og amerikanske selskaber er generelt rigtig stærke," siger Morten Kongshaug til Business.dk.

Ifølge Financial Times, så har de europæiske virksomheder ikke været gode nok til at forberede investorerne på virkningerne af den stærke eurokurs. Det har kostet eksportindtægter og sænket værdien af udenlandske datterselskabers overskud.