Gaddafis to sønner er alligevel på fri fod

Trods ordre om overlevering er diktatorens sønner på fri fod.
Saif al-Islam viste sig i nat i fuld offentlighed i Libyen.
Saif al-Islam viste sig i nat i fuld offentlighed i Libyen. Foto: Hamza TurkiaXinhua/POLFOTO / POLFOTO

Der var jubel blandt oppositionen i Libyen, da den meldte ud, at to af Moammar Gaddafis sønner var blevet fanget, alt imens at oprørene trængte længere og længere ind i Tripoli. Men her til morgen var begge sønner på fri fod.

"Til helvede med ICC (Den Internationale Straffedomstol i Haag, red)," råbte Saif al-Islam, da han trådte ud af en panseret firehjulstrækker for at give et kort interview til journalisterne i Tripoli. Det rapporterer CNN og flere andre internationale medier.

Det sker på trods af, at den Den Internationale Straffedomstol i går bekræftede, at Saif al-Islam Gaddafi var blevet anholdt, og at den havde udstedt en arrestordre på både ham og den ældre Gaddafi.

Samtidig skal Gadaffis ældste søn, Mohammed Gaddafi, være flygtet fra sit fangenskab . Det bekræfter den amerikanske ambassadør i Libyen, skriver flere medier.

Overgangsrådet TNC, der repræsenterer den libyske opposition, har endnu ikke kommenteret på nyheden om, at diktatorens sønner ikke var fanget alligevel.

Internationale ledere, herunder USA's præsident Barack Obama og NATO's generalsekretær Anders Fogh-Rasmussen, har offentligt opfordret Gaddafi til at træde tilbage.

Kilde: CNN.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.