Gaddafi: Vær klar til at kæmpe videre
Moammar Gaddafi har i over fyrre over siddet på magten i det nordafrikanske land Libyen. Hans svar på oprøret imod ham har været brug af omfattende vold og resulteret i store tab af menneskeliv. Foto: Scanpix, Reuters
Den libyske leder opfordrer sine tilhængere til at gøre klar til kæmpe videre mod oprørerne. Det meddelte han mandag nat i en tale.

Den libyske diktator Moammar Gaddafi kom tidligt mandag via en lydoptagelse med en opfordring til sine støtteri Tripoli - hans budskab var: "Vær klar til at kæmpe for at sætte vores gode land frit."

Det skriver CNN News.

En opfordring, der også kom ud via libysk stats tv, og som kom kun få timer efter, at Gaddafi-modstandere havde været ude med, at der var sket fremskridt i flere byer i det vestlige Libyen. Udsagn som den libyske regering ikke overraskende afviser.

"Der vil komme en ende på beskydningerne. En ende på oppositionen, en ende når det kommer til at besejre NATO, og det libyske folk vil bestå," sagde Gadaffi blandt andet.

Søndag kæmpede oprørerne mod Gadaffis styrker i kampen for at overtage flere vestlige områder. Talsmand for oprørerne Col. Jumma Ibrahim fortalte i går, at deres styrker kontrollerer det meste af byen, al-Zawiya.

Moammar Gaddafi har siden 1969 siddet på magten i det Nordafrikanske land. Siden februar i år har der været et oprør i gang mod ham.

Kilde: CNN News