Gaddafi-tilhængere nægter at overgive sig

I går gav oprørerne en sidste frist for Gaddafi-tilhængere: Ryk ud af Sirthe inden lørdag, eller vi angriber. Men tilhængerne nægter.
Moammar Gaddafi er stadig ikke fundet. Oberstens styrker i Sirthe nægter at overgive sig til oprørerne.
Moammar Gaddafi er stadig ikke fundet. Oberstens styrker i Sirthe nægter at overgive sig til oprørerne. Foto: AP, POLFOTO

Gaddafi-styrker og tilhængere fik i går en sidste chance for at forlade byen Sirthe inden lørdag - uden kamp.

Men tilhængerne nægter at forlade byen, skriver The Guardian.

Dermed rykker et nyt voldeligt opgør i Libyen nærmere. Oprørerne har lige nu lagt våbnene under ramadanens afslutning, Eid, men lige så snart fristen udløber, står de klar til at indtage Sirthe.

Angiveligt har en enkelt Gaddafi-tilhænger dog tilbudt at overgive sig inden fristen. I et interview med tv-stationen Al-Jazeera fortæller oprørernes militære leder, Abdelhakim Belhaj, at en af Gaddafis sønner, Saadi Gaddafi, har tilbudt at overgive sig til oprørerne og "vende tilbage til sit folk."

Den oplysning er dog ikke bekræftet, og flere gange har overgangsrådet givet forkerte oplysninger om at have fundet, fanget eller dræbt Gaddafis sønner.

Byen Sirthe har stor symbolsk betydning, fordi det er Moammar Gaddafis fødeby. Mustafa Abdel Jalil, leder af oprørernes nationale overgangsråd, havde regnet med, at Gaddafi-styrkerne ville gøre meget for at undgå et angreb på byen.

Til Reuters udtrykker han sin frygt for, at Gaddafi har flere tricks i ærmet.

"Moammar Gaddafi er ikke færdig endnu. Han udgør stadig en trussel for libyerne og for revolutionen. Han har stadig støtte i Libyen og uden for Libyen - både blandt personer og lande," siger Abdel Jalil.

Kilde: The Guardian

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.