Gaddafi har sindssyg selvmordsplan
Oberst Moammar Gaddafi truer ifølge diplomat med at sprænge Tripoli i luften, hvis oprørerne indtager byen. Foto: DefenseImagery.mil, Wikimedia Commons
Diktatoren vil sprænge sig selv og hovedstaden Tripoli i luften, hvis oprørerne erobrer byen, fortæller russisk diplomat.

Alt eller intet.

Den libyske diktator har ikke tænkt sig at give op.

Det står krystalklart, afslører Ruslands særlige repræsentant for Afrika, Mikhail Margelov, i et interview med Moskva-avisen Isvestia.

"Obersten har raketter og sprængstoffer i overflod. Libyens premierminister i Tripoli fortalte mig: "Hvis oprørerne indtager byen, vil vi sprænge den i luften med missiler"" fortalte Margelov til Isvestia.

"Jeg tror, at Gaddafis regime har denne slags selvmordsplaner," fortsatte han.

Rusland har officielt taget afstand fra Gaddafi. I Washington udtalte den russiske udenrigsminister, at Gaddafi ikke har nogen politisk fremtid. Og det er en holdning, Mikhail Margelov har sikret sig, Gaddifi har forstået.

"Jeg har ikke lagt skjul på det - hverken i Benghazi eller Tripoli."

Mikhail Margelov fortæller yderligere, at regimet er ved at løbe tør for brændstof.

"Jeg har personligt set, at regimet er på grænsen af brændstoflageret."

På vejen fra den tunesiske grænse mod Tripoli så Margelov kilometerlange køer af biler, som ventede på benzin.

Margelov giver afslutningsvis udtryk for at håb om, at Gaddafi vil give sin premiereminister, Baghdadi al-Mahmudi, magt til at forhandle på Libyens vegne, da al-Mahmudi ville være den bedste forhandlingspartner.

Kilde: Isvestia