G7-ledere kræver sociale medier slår ned på terror-indhold
Theresa May, Storbritanniens premierminister, stod i spidsen for en diskussion om radikaliserende materiale på internettet under G7-topmødet på Sicilien i Italien. Foto: Justin Tallis/AFP
Tech-selskaber og sociale medier skal være med til at fjerne "skadeligt indhold", mener G7-ledere.

De syv lande på G7-topmødet er enige om at stille større krav til sociale medier om at bekæmpe "terrorist-indhold". Det skriver nyhedsbureauet Reuters og AFP.

Den britiske premierminister, Theresa May, siger ifølge Reuters, at tech-selskaberne har "et ansvar" for at fjerne skadeligt indhold fra deres sider.

G7 består af USA, Canada, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien og Japan, ligesom repræsentanter fra EU deltager på møderne.

- G7 opfordrer udbydere af kommunikationsservices og selskaber bag sociale medier til substantielt at øge deres indsats mod terrorist-indhold, skriver de syv lande i en fælles pressemeddelelse.

- Vi vil bekæmpe terroristernes misbrug af internettet. Selv om det er en af de vigtigste teknologiske bedrifter i det sidste årti, har internettet også vist sig at være et magtfuldt værktøj for terror-formål.

Enigheden blev skabt på et topmøde på Sicilien i Italien.

Den britiske premierminister går skridtet videre og placerede et direkte ansvar på tech-selskaber for at rydde ud i "skadeligt indhold".

- Tag ikke fejl. Kampen flytter sig fra slagmarken til internettet, siger hun.

Det er ifølge Theresa May vigtigt, at internetselskaber erkender deres forpligtelser og rapporterer "aktiviteter" til myndigheder. Det skriver Reuters.

Storbritannien skal til valg om mindre end to uger. I sit valgprogram har Theresa Mays parti foreslået ændringer af reglerne for internetselskaber. Det skriver den britiske avis The Daily Telegraph.

Blandt andet vil regeringen forøge mulighederne for at tvinge sociale medier til at fjerne materiale. Sker det ikke, skal det være muligt at straffe medierne med bøder, står det i valgprogrammet.

/ritzau/