Fyrværkeri- eksplosion dræbte to
Det var formentlig to brødre, der søndag omkom i en fyrværkerieksplosion i Tved nær Thisted.

Nær en landejendom står stellet og hjulene fra en skurvogn. Skurvognen findes ikke længere, den er sprængt i småstykker. Ved siden af står en totalt udbrændt bil, og på svinestalden 20-30 meter bag vognen er tagetagen blæst af. Selve beboelseshuset bag laden har fået ruderne blæst ud. Det er alt sammen resultatet af den fyrværkerieksplosion, der søndag formiddag kostede to mænd livet i udkanten af Tved Plantage nær Thisted.

Klokken 11.38 indløb en anmeldelse til politiet i Thisted fra naboer, der et godt stykke væk fra eksplosionen hørte et kraftigt drøn.

Ved eksplosionen omkom to mænd. Den ene blev fundet 75 meter væk fra skurvognen, hvor eksplosionen menes at have fundet sted. Den anden blev fundet ved den udbrændte skurvogn. Begge personer var slemt forbrændte.

Endnu er de to mænd ikke identificeret, men politiet i Thisted formoder, at der er tale om to brødre på 23 og 32 år fra Mors. Formodningen bygger blandt andet på, at den udbrændte bil var registreret i en af brødrenes navne.

Om det er forbrændinger eller trykbølger fra eksplosionen, der er årsag til mændenes død, vides endnu ikke, men det er politiets teknikkere og retsmedicinere i gang med at fastlægge.

Dog tvivler politiinspektør ved Thisted Politi Jørgen Jacobsen ikke på, at mændene har arbejdet med meget store mængder fyrværkeri. Samtidig er han overbevist om, at hensigten med fyrværkeriet har været at sælge det videre.

»Man kan ikke fremstille fyrværkeri i det formodede omfang, uden at det har været med salg for øje.«

Derfor benytter politiinspektøren også lejligheden til endnu en gange at påberåbe sig forældres opmærksomhed.

»For 117. gang vil jeg gerne fortælle forældre, at de skal holde øje med, hvad det er for noget fyrværkeri, deres børn render og køber. Det kan være livsfarligt,« siger Jørgen Jacobsen.