Fyringstruede kan nu sikre boligen
Økonomien kollapser, hvis jobbet ryger og boliglånet kan ikke betales ud af 17.000 kroner i indtægt fra dagpenge. Fransk gigant vil nu sælge forsikringer til danske boligejere. Foto: Colourbox.dk
En ny forsikring kommer nu på det danske marked og henvender sig til danskere, der risikerer bolig-kaos efter fyring.

Det er uopdyrket land, som det franske forsikringsselskab Axa i dag forsøger at opdyrke med en ny forsikring til de danske boligejere.

Med en helt ny type forsikring, der skal sikre boligejernes realkreditafdrag i tilfælde af fyring og arbejdsskader, forsøger franskmændene at komme ind på det danske marked.

Forsikringsproduktet Realkreditforsikring henvender sig især til danskere, der frygter for bolig-fremtiden, hvis jobbet ryger.

- Vi kan jo se, at hele 20 procent af boligejerne ifølge en analyse fra Jes Lunde fra CBS er teknisk insolvent. Derfor vil det være et meget hårdt slag for den enkeltes økonomi, hvis vedkommende mister jobbet. Det er dem som denne forsikring henvendes sig til, siger Morten Jeppesen, der er business development leader i Marsh & McLennan, der repræsenterer Axa i Danmark.

- Potentialet for denne forsikring er stort, vurderer vi. Vi kan se, at den type forsikring er populær i andre lande og med den situation, der er på både bolig- og jobmarked herhjemme, tror vi, at denne forsikring kan hjælpe til lidt mere tryghed, siger Morten Jeppesen til Newspaq.

Realkreditforsikring vil kunne købes ligesom en indboforsikring. Hvis en boligejer bliver arbejdsløs kan forsikringen indløses op til 15.000 kroner pr. måned og bruges til at betale realkreditlånet, så det ikke i værste tilfælde ender i tvangsauktion.

Ifølge Morten Jeppesen kan forsikringen være med til at skabe mere sikkerhed på boligmarkedet. Og så vil førstegangskøbere måske bide til bolle og kaste sig ud i boligdrømmen.

- Det kan være med til at skabe noget tryghed, at man kan betale sit boliglån, selvom man bliver fyret. Men jeg håber også, at førstegangskøbere tør købe drømmeboligen med udsigten til, at økonomien ikke kollapser, hvis jobbet mistes, siger han.

Dansk Ejendomsmæglerforening hilser den nye forsikring velkommen og håber, at formodningen om mere tryghed i de små hjem holder.

- Som udgangspunkt hilser vi tiltag, der potentielt kan hjælpe boligmarkedet, velkommen. Nu må vi se, hvordan boligejerne tager imod produktet, og om det prismæssigt kan konkurrere med beslægtede forsikringsprodukter, siger cheføkonom Troels Theill Eriksen til Newspaq.

Prisen for den nye forsikring vil variere alt efter ansættelsesform, familieforhold, boligtype og størrelsen af realkreditlånet.

faktaboks

Realkreditforsikring kan som udgangspunkt tegnes af alle danskere, der har job og ejerbolig.

Du kan læse mere om forsikringen på www.realkreditforsikring.dk