Fyringsrunde i fagforbund: Hver tiende stilling skal væk

Arbejdsliv
Vi kunne også have valgt at hæve kontingentet. Det har vi valgt ikke at gøre, siger FOA-formand Mona Striib. (Foto: Foto: FOA)

FOA har valgt at spare fremfor at hæve kontingentet.

Det er en trist dag for de ansatte i FOAs forbundshus i København. Efter en længere periode med vigende medlemstal har forbundets hovedbestyrelse vedtaget en række besparelser, som blandt andet betyder, at 20 stillinger nedlægges.

- Det kommer ikke som en tyv om natten. Vi har forberedt os, så det bliver så skånsomt som muligt. Der er tale om både gode og dygtige kolleger, som vi tager afsked med, siger forbundsformand i FOA, Mona Striib.

Kontingentet fastholdes

8 af de 20 stillinger, der bliver nedlagt, er ubesatte stillinger, der ikke genbesættes. De resterende 12 medarbejdere er enten opsagt eller har indgået fratrædelsesordning.

- Det er ikke en massefyring, men det gør rigtig ondt. Det er omkring hver tiende stilling, der forsvinder, hvis vi medregner besparelserne i a-kassen, siger Mona Striib.

FOA har i alt skullet finde et tre-cifret millionbeløb over en fire-årig periode.

- Vi kunne også have valgt at hæve kontingentet. Det har vi valgt ikke at gøre, siger Mona Striib.

 

FOAs kontingenter

I år 2000 betalte hvert FOA-medlem 123 kroner til forbundskassen.

I 2020 vil tallet være som i dag: 150 kroner 

I år 2001 betalte hvert FOA-medlem 133 kroner til forbundets a-kasse

I 2020 vil tallet være 151 kroner

I samme periode er det særlige statsbidrag (forsikringspræmien til staten for dagpengesystemet) steget med 103 kroner om måneden for hvert medlem.

 

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand