Fyret direktør på bonusjagt: Købte vin til ansatte og fik selv rejserabat
Skal vi så ikke nappe de to Quinta 2012, rød og hvid? Tæller de ikke også mest på bonuskontoen?’ skrev Michael Valentin i en mail til a-kassens vinleverandør. Foto: Akademikernes A-Kasse
Da den tidligere direktør i Akademikernes A-kasse, Michael Valentin, købte vin til ansatte, gik han efter de flasker, der gav flest bonuspoint til rejser, han selv kunne tage på.

Den fyrede direktør i Akademikernes A-kasse, Michael Valentin, havde blikket skarpt rettet mod, hvilke vin-indkøb til a-kassen, der kunne udløse flest bonuspoint til egne vinrejser.

Ekstra Bladet afslører tirsdag en mail-korrespondance, hvor Valentin i november 2017 foreslår daværende vicedirektør Britt Dyb Haun at forære de 220 ansatte i landets største a-kasse hver to flasker vin i gave.

Efter at have fået grønt lys skriver han til den faste vinleverandør og spørger til muligheder for vine fra Argentina og/eller Chile. Da Michael Valentin har modtaget en liste med muligheder, skriver han tilbage:

’Skal vi så ikke nappe de to Quinta 2012, rød og hvid? Tæller de ikke også mest på bonuskontoen?’

Svaret, der efterfølgende lander i direktøren mailboks, er bekræftende:

’Jo det er de bedste vine og dem med mest bonus,’ skriver vinleverandøren i følge Ekstra Bladet. 

Michael Valentin, der blev fyret fra sin toppost i september i fjor, er siden blevet meldt til politiet, fordi a-kassen mener, at han har overtrådt straffelovens regler om mandatsvig og returkommission.   

Mistanken skyldes, at Valentin gennem vinindkøb hos a-kassens faste leverandør, Sigurd Müller Vinhandel A/S, har optjent bonuspoint til private vinrejser. Kunderne skulle købe et vist antal vine til bestemte lande for at komme med på næste vinrejse.

Michael Valentin har tidligere bekræftet over for Ekstra Bladet, at han er blevet meldt til politiet for sin deltagelse i vinrejser. Han mente imidlertid, at han havde handlet i god tro, men erkendte samtidig, at han havde sjusket.

- Så bliver jeg fanget af, at jeg ikke har været skarp nok på vilkår for deltagelse. Det er jeg selvfølgelig den i verden, som er allermest ked af og ærgerlig over, har Michael Valentin sagt til Ekstra Bladet.

Mail-korrespondancen, hvor ex-direktøren spørger til den største bonusgevinst, vil Michael Valentin ikke kommentere over for mediet.

Michael Valentins rolle som direktør i landets største a-kasse har trukket overskrifter, siden han blev fyret i september. Baggrunden for fyringen blev prompte mørkelagt, men siden er det kommet frem, at direktøren er mistænkt for at have brugt a-kassens penge, blandt andet til store vinindkøb og private arrangementer.

Det er også kommet frem, at samarbejdet mellem Michael Valentin og a-kassens tillidsfolk var elendigt.

De seneste måneders afsløringer af en række kritisable forhold i a-kassen har kostet størstedelen af ledelsen deres poster. 

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) under Beskæftigelsesministeriet har med bistand fra Kammeradvokaten iværksat en en tilsyns-undersøgelse af forholdene i a-kassen.

via Listen To News