Fundet efter 14 dage i ørkenen
Phu Tan t.v. blev fundet i god behold, men Claire Hockridge er stadig savnet. (Foto: Scanpix)
Tre forsvandt i ørkenen – kun to overlevede.

Australske politifolk siger tirsdag, at de har fundet endnu en person under en langvarig eftersøgning efter tre savnede i landets store øde nordlige områder, skriver Ritzau.

Efter at have været savnet i næsten to uger blev den 40-årige Phu Tan fundet af en lokal farmer, efter at han og to af hans venner havde været savnet i ødemarken siden 19. november.

Den 40-årige Phu Tan siger, at han overlevede de høje temperaturer og manglen på vand i området ved at drlkke vand, som var beregnet til kvæg.

– Han er i god behold. Han var lettere desorienteret, men bortset fra det i god behold, siger en ledende politiofficer, Pauline Vicary, i Alice Springs.

 

Området omkring Alice Springs er meget smukt, men også meget øde. Der kan gå uger, før man møder andre mennesker. Foto: Aus. Tourist Board

Tran blev fundet tre dage efter sin ven Tamra McBeath-Riley, som blev fundet omkring 1,5 kilometer fra den bil, som de tre personer havde kørt i.

En tredje savnet person, Claire Hockridge, savnes stadig og en eftersøgning fortsætter.

McBeath-Riley siger, at deres bil kørte fast på de bløde ørkenveje. I flere dage blev de alle tre nær bilen, som man også skal, men de havde kun et lille forråd af mad og vand.

Ledte efter hjælp

Da vandet slap op begav Tran og Hockridge sig ud på en tur for at lede efter hjælp. De havde kun et kompas og en GPS.

Temperaturerne i området når op omkring 40 grader.

Politifolk lokaliserede den 52-årige Tamra McBeath-Riley i weekenden efter, at en lokal indbygger havde ført dem frem til bilen ved at gøre opmærksom på hjulspor, som angav hvilken retning gruppen var kørt i.

– McBeath-Riley var nået 1,5 kilometer væk fra køretøjet, og hun var i et område, hvor der var vand, og hun havde omtanke nok til at blive der. Det var formentligt også derfor, at vi var i stand til at lokalisere hende, siger politiets talsmænd, som tilføjer, at kvinden havde kogt meget af det vand, som hun drak.

McBeath-Riley er indlagt på et hospital og behandles for blandt andet dehydrering.

Seneste:

Et lig er nu blevet fundet i Australiens ødemark under eftersøgningen af en savnet kvinde.

Liget er ikke identificeret, men det menes at være den 46-årige Claire Hockridge, oplyser politiet i delstaten Northern Territory.via Listen To News