Det er Fødevarestyrelsen, der nu trækker et parti økologiske kyllinger tilbage fra markedet.
Der er nemlig fundet campylobacter i kyllingerne, der blandt andet er solgt i Kvickly og Irma.
I dag onsdag oplyser Fødevarestyrelsen, at kyllingerne også er solgt i SuperBrugsen og DagliBrugsen!
Her er hele advarslen fra styrelsen:
Følg med når sender advarsler om fødevarer ud - klik her og vær med nu
Hvilke Fødevarer:
Fersk hel økologisk kylling fra Sødam.
Pakket den 06.05.2014. Mindst holdbar til: 15.05.2014
Fersk hel økologisk kylling fra De 5 Gårde.
Pakket den 06.05.2014. Mindst holdbar til: 15.05.2014
Ferske opskæringer af økologisk kylling fra Sødam.
Pakket den 06.05.2014. Mindst holdbar til: 15.05.2014
Frosne opskæringer af økologisk kylling fra Sødam.
Pakket den 06.05.2014. Mindst holdbar til: 25.04.2016
Solgt hvor:
Kvickly, Irma og Nemlig.com, samt
Caroline i Odense og Salling i Aarhus.
Virksomhed, der kalder tilbage:
Sødam Økologiske Fjerkræslagteri ApS
Landevejen 19
6780 Skærbæk
Årsag:
Der er påvist campylobacter i partiet.
Risiko:
Hvis kyllingen ikke gennemsteges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med campylobacter-bakterien.
Symptomerne på en campylobacter-infektion er bl.a. diarré, opkast, kvalme, mavesmerter og feber.
Til trods for at holdbarheden for de ferske kyllinger er overskredet, advares der mod kyllingen, da den kan være opbevaret på frost hos køberne
Råd til forbrugeren:
Kasser produktet eller lever det tilbage hvor det er købt.