Fulderik står til kæmpe bøde efter svømmetur
En svømmetur sent lørdag kan få store konsekvenser for en mand, der hoppede i Limfjorden og råbte om hjælp.

Flere råb om hjælp fra Limfjorden mellem Aalborg og Nørresundby fik vidner til at ringe 112 kort før midnat lørdag. Og da politiet hørte, at en mand muligvis var ved at drukne, blev en større redningsaktion i gang. Problemet var bare, manden ikke ville reddes.

- Vi får en melding om, at der er en mand i vandet, og at han har været der i et kvarter, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Jørgensen.

- Vi får politi derned, vi får sendt reddere ned med båd og ambulancer, og vi får også sendt en helikopter af sted, fortæller han.

Efter at have søgt i 10 minutter fandt politiet da også en yngre mand, der svømmede rundt ude i Limfjorden 50 meter nord for Limfjordsbroen. Selvom han råbte om hjælp, havde han dog ikke i sinde at opgive sin natlige svømmetur.

- Han var lidt genstridig at få op. Men da vi får ham op, viser det sig, at det bare var en, der var hoppet i fjorden, fordi han var fuld, lyder det fra vagtchefen.

Den yngre mand er nu røget en tur på sygehuset til undersøgelser, men kan derefter se frem til en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelse.

- Han ryger formentlig i politiets detention, og så får han en kæmpe bøde bagefter, siger vagtchef Per Jørgensen.

Politiet modtog også meldinger om, at en anden person var ved at drukne. Det viste sig at være en kammerat til den fulde mand. Han var selv kommet op af vandet og var løbet fra stedet, inden politiet ankom.

/ritzau/