Fuld fart på kræftindsatsen

Det er ret fantastisk, at man på en landsdækkende avis med betydelige ressourcer kan nå frem til, at der ikke er blevet gjort noget ved kræftbehandlingen, før sagen om den manglende sagsbehandling i Sundhedsstyrelsen dukkede op.
Virkeligheden er, at regeringen i den grad har prioriteret kræftbehandlingen ? både med investeringer og en række initiativer. Regeringen har blandt andet ekstraordinært skabt mulighed for investering af mere end to milliarder kroner i scannere, strålekanoner og andet udstyr over årene 2005, 2006 og 2007. Vi behandler flere end nogensinde for kræft, og behandlingerne er også bedre end nogensinde. Alene i de seneste tre år har vi øget antallet af årlige strålebehandlinger med omkring 30.000. Det har givet behandling til 4.000 flere patienter pr. år.
Og ikke på et eneste tidspunkt har oppositionen, der ellers ikke holder sig for god til overbudspolitik, foreslået at give flere penge til kræftbehandling, end regeringen har afsat.
Men når noget viser sig at halte, så kalder det selvfølgelig på yderligere handling. Den seneste sag har afsløret nogle svagheder i systemet. Derfor bliver der nu sat målrettet ind for at gøre hele behandlingssystemet på kræftområdet endnu bedre. Jeg opretter en særlig enhed, der skal følge kræftindsatsen tæt og løbende finde muligheder for forbedringer.