Fuglsang ville gerne prøve OL-mountainbike
Jakob Fuglsang tror godt, at han ville kunne gøre sig i mountainbike, selv om han er skiftet til landevejen.

Når mændenes OL-konkurrence i mountainbike afvikles søndag, bliver det uden dansk deltagelse.

Jakob Fuglsang repræsenterede ellers Danmark i disciplinen ved OL i Beijing, men er siden skiftet over til landevejen og deltog derfor i linjeløbet og i enkeltstarten i London i stedet.

Radioshack-Nissan-rytteren er dog overbevist om, at han kunne gøre sig gældende i morgendagens konkurrence.

- Jeg har en tro på, at jeg kunne. Jeg er blevet en bedre cykelrytter siden dengang, men om det kunne komme mig til gode, ved jeg ikke helt. Det ville nok også kræve, at jeg trænede på en mountainbike noget tid inden løbet, siger han.

Hvis han stillede op i mountainbike, ville han i modsætning til landevejsløbet ikke være lige så afhængig af holdets taktik og kunne i højere grad køre sin egen chance.

- Man er herre i eget hus, og jeg har da også overvejet det. Tanken har strejfet mig at prøve at stille op i en World Cup-afdeling, for at se, hvordan mit niveau ligger nu, siger han.

Problemet er, at det er svært at kombinere mountainbike og landevejsløbene, fordi sæsonerne kører sideløbende, og derfor er det svært at finde et hul i kalenderen, hvor man kan hoppe over på en anden cykel for en tid.

- Hvis man har en løbspause, kan det måske lade sig gøre. Problemet er selvfølgelig, at jeg nok ikke bliver populær hos holdet, hvis jeg styrter og brækker arme og ben, siger Fuglsang.

Der burde dog være en vis forståelse og måske endda også velvilje fra Radioshack-Nissan, der sponsoreres af Trek, som er et etableret mærke inden for mountainbike og også er involveret i World Cup i denne særlige gren af cykelsporten.

- Jeg har faktisk også en rigtig fin Trek-mountainbike hængende hjemme i kælderen, men den er ikke rigtigt blevet luftet endnu, siger Fuglsang.

Han blev nummer 25 ved OL i Beijing i disciplinen. I London blev han nummer 12 i linjeløbet og nummer 15 i enkeltstarten.

Annika Langvad skulle have repræsenteret Danmark i kvindernes løb lørdag, men hun måtte melde fra, efter at hun for nogle uger siden styrtede og brækkede et ribben.

/ritzau/