Fuglsang hjalp kammerat til belgisk sejr
Cykelrytteren Jakob Fuglsangs gode råd og kørsel hjalp mandag Giacomo Nizzolo til sejr i belgisk etapeløb.

Danske Jakob Fuglsang er rigtig godt kørende frem mod OL i London.

Således spillede danskeren en helt afgørende rolle på mandagens etape af det belgiske cykelløb Tour de Wallonie, da han hjalp holdkammeraten Giacomo Nizzolo til en sejr i spurten.

- Jeg havde sparet så meget energi, som muligt, på etapens første halvdel. Jeg led på stigningerne, selvfølgelig, men mine ben føltes friske hele dagen.

- Jakob, som er en fremragende kaptajn, fortalte mig, at jeg skulle køre hårdt til på den sidste stigning. Han forventede, at det ville blive samlet igen, og at vi ville spurte om sejren, siger italieneren i en pressemeddelelse fra Radioshack-Nissan.

Og Jakob Fuglsang, der bruger løbet som den sidste forberedelse til de olympiske lege, fik ret i sine forudsigelser.

- Da den sidste stigning var overstået, bad jeg gutterne om at holde farten høj, så der ikke var nogen, der ville angribe os.

- Matthew Busche kørte med god fart på de sidste kilometer. Ben Hermans trak derefter rigtig hårdt, og afslutningsvis gav Jakob mig det perfekte afsæt. Jeg spurtede fra hans hjul, og ingen kom tæt på at fange mig igen, forklarer vinderen.

Tidligere på måneden sejrede Jakob Fuglsang i etapeløbet Østrig Rundt, hvor han blandt andet kørte først i mål på løbets kongeetape.

Ved OL skal Fuglsang både deltage i enkeltstarten og linjeløbet.

/ritzau/