Fuglsang afskriver Froome fra Tour de France

Jakob Fuglsang tvivler på, at der kommer en afklaring på Chris Froomes dopingsag inden Tour de France.
Chris Froome (i midten) og Jakob Fuglsang (til højre) kæmper her om en etapesejr. Det kommer de dog næppe til i Tour de France, tror Fuglsang.
Chris Froome (i midten) og Jakob Fuglsang (til højre) kæmper her om en etapesejr. Det kommer de dog næppe til i Tour de France, tror Fuglsang. Foto: Philippe Lopez/AFP

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang (Astana) har ingen forventning om, at Chris Froome (Sky) til sommer vinder Tour de France for fjerde år i træk og for femte gang i alt.

Fuglsang regner nemlig ikke med, at Froome kommer til at stille op i Touren på grund af den verserende dopingsag mod briten.

Trækker sagen i langdrag, vil det spænde ben for Froomes Tour-deltagelse, da Tour-ledelsen næppe vil risikere at skulle diskvalificere en potentiel vinder efter Touren, siger danskeren til Ekstra Bladet.

- Hvis ikke der var en masse interesser, der skulle plejes rundt omkring, så var sagen formentlig for længst afgjort, men der er nok en hulens masse politik og en hulens masse penge involveret, og det komplicerer altid alting.

- Det er min fornemmelse, at han ikke stiller til start i løbet, for sagen trækker åbenlyst ud. Det er meget mærkeligt, at det skal tage så lang tid, for hvis regler er brudt, så kan det vel ikke være så svært at træffe en beslutning, siger Fuglsang til avisen.

I december blev det offentliggjort, at den britiske cykelstjerne afleverede en positiv dopingprøve under sidste års Vuelta a España, som Froome vandt.

Jakob Fuglsang tilføjer, at han har fuld forståelse for, at Froome cykler videre og deltager i cykelløb, så længe briten ikke er blevet dømt.

Præsidenten for Den Internationale Cykelunion (UCI), David Lappartient, udtalte i marts, at en Froome-afgørelse bør blive truffet før Tour-starten.

- Kan du forestille dig, hvis han stiller op i Tour de France, uden at der er truffet en beslutning? Det ville også være vanskeligt for ham, sagde UCI-præsidenten.

Chris Froomes næste løb er Tour of the Alps, som begynder mandag.

Allerede søndag skal Jakob Fuglsang og flere andre profiler i aktion i Amstel Gold Race.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.