Fuglsang ærgrer sig over misset medalje
Jakob Fuglsang forsøgte sig, men i sidste ende måtte danskeren tage til takke med en 12.-plads ved OL.

Jakob Fuglsang kunne godt smile, men ærgrelsen sad stadig i den danske cykelrytter, da han evaluerede lørdagens linjeløb på landevej ved OL i London.

Danskeren sad med i frontgruppen, men blev ligesom de øvrige i gruppen overrumplet af Alexandre Vinokourov fra Kasakhstan og colombianeren Rigoberto Uran, som kørte fra frontgruppen og vandt guld og sølv.

Jakob Fuglsang endte på 12.-pladsen.

- Jeg er måske lidt ærgerlig over, at det ikke blev til mere, end det gjorde i sidste ende, siger han efter det lange udbrud.

- Jeg sad derude i lang tid i dag og brugte mange kræfter, og i sidste ende var det lidt ærgerligt, at Matti styrtede. Det var skide ærgerligt for os, at han styrtede, fordi det var ham, vi skulle køre for, siger Jakob Fuglsang.

Det danske trumfkort, Matti Breschel, styrtede undervejs og slog sin ene hånd meget.

Det ødelagde en del af det danske OL-holds plan.

- Det havde været drømmescenariet, at Matti kunne være kommet op med den gruppe, da Fabian Cancellara kom op. Så kunne jeg have siddet og været med til at føre ind til spurten, siger Jakob Fuglsang.

Han forsøgte mod slutningen af løbet at komme væk fra frontgruppen, men blev hurtigt indhentet.

- De sad rimelig hurtigt på hjul af mig, og så var der ved at være lidt slidte ben, siger Jakob Fuglsang, som endnu ikke er færdig ved OL.

Han deltager også i enkeltstarten.

/ritzau/