Fugleinfluenza: 2800 ænder under mistanke
Fugleinfluenza fra Tyskland kan nu være bragt videre til Danmark Foto: COLOURBOX
Hele besætningen risikerer at blive destrueret efter at have været i kontakt med tysk besætning

2800 franske ænder vralter lige nu rundt forskellige steder i landet og afventer deres skæbne. Måske ender de på middagsbordet, måske i en affaldscontainer.

Ændernes rejse til Danmark gik igennem et område i Tyskland, hvor der har været fugleinfluenza. Derfor skal ænderne nu undersøges for smitte, da de har været i kontakt med en tysk besætning.

"Vi undersøger dyrene for en sikkerheds skyld, da der er fugleinfluenza i Tyskland", siger Maren Johansen, sektionsleder for beredskabet i Fødevareregion Vest til Newspaq.

"Det er den type fugleinfluenza, som ikke gør dyrene specielt syge, og derfor er man nødt til undersøge dem ved at tage prøver," siger Maren Johansen.

"Man kan ikke være sikker på, at de udviser sygdomssymptomer".

Det fremgår af Fødevarestyrelsens mistankedatabase, at der er mistanke om smittede dyr i både Fødevareregion Vest og Øst.

Ifølge Sten Mortensen, chef i Fødevarestyrelsen, er der ikke fare for, at mennesker kan blive smittet i den aktuelle situation. Men den milde form for fugleinfluenza kan udvikle sig til en farligere variant. Derfor vil Fødevarestyrelsen undersøge alle tilfælde. Det skriver B.T.

Resultatet fra undersøgelsen af ænderne ligger klar senest i starten af næste uge, forventer Maren Johansen.

Kilde: B.T.