Administration 

FTF: Lovende start på reform af den offentlige sektor

PRM / FTF: Lovende start på reform af den offentlige sektor

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra FTF

Som første led i regeringens storstilede Sammenhængsreform lancerer innovationsminister Sophie Løhde i dag en reform, der skal luge ud i regler og bureaukrati i det offentlige. Sammenhængsreformen består af i alt seks delreformer, herunder en lang række konkrete udspil. Målet er bl.a. færre regler og mere tid til kerneopgaven, bedre ledelse og samarbejde på tværs af sektorer.

Afbureaukratiseringsdelen indeholder 130 forskellige initiativer med det fælles pejlemærke, at der skal være mere plads til offentligt ansattes faglighed.

"Der skal være mere frihed til vores dygtige nøglemedarbejdere i den offentlige sektor; medarbejderne mangler frihed til at udfolde deres faglighed, typisk fordi systemerne spænder ben for løsningerne", sagde innovationsminister Sophie Løhde på et pressemøde i dag.

I går sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen det sådan her i Berlingske Tidende:
"Jeg tror grundlæggende, at man skal arbejde med en anden metode, end vi har gjort før. Det handler om at frisætte og tro mere på fagligheden hos medarbejderne".

Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF, ser udspillet som et vigtigt skridt i den rigtige retning mod en bedre offentlig sektor med bedre rammer for de offentligt ansatte - og dermed bedre kvalitet i velfærden til borgerne.

"Det er meget positivt, at regeringen lægger op til at give mere plads til de ansattes faglighed. I mange år har fagligheden været presset af de mange målinger, koncepter, proces- og dokumentationskrav, som langt fra alle har været lige meningsfulde", siger Bente Sorgenfrey.

Partnerskaber med kommuner og medarbejdere
Regeringen lægger op til et nationalt forenklingsforum med staten, kommunerne/regionerne og de faglige organisationer. Desuden lægges der op til nationale partnerskaber på velfærdsområder med de samme parter.

Partnerskaber mellem politikere, ledere og medarbejdere har allerede længe stået øverst på listen over FTF's forslag til en bedre offentlig sektor. Hos FTF er grundtanken, at partnerskaberne skal være drivkraften i at forny styring og ledelse, skabe innovation og sætte fokus på kerneopgaven ved at inddrage medarbejderne.

"Vi er meget glade for, at regeringen lægger op til partnerskaber, som vi netop har peget på i flere år. Der findes ikke noget nationalt quickfix på de styrings- og ledelsesmæssige udfordringer; der er tværtimod brug for at skabe en national ramme for at finde lokale løsninger og skabe lokalt samarbejde. Vi ser frem til at drøfte med regeringen, hvordan partnerskaber og forenklingsforum skal udformes", siger Bente Sorgenfrey.

FTF har for nylig præsenteret sit bud på partnerskaber i et udspil med i alt 40 forslag og 13 principper til udvikling af den offentlige sektor.

Besparelser skal blive i den offentlige sektor
Regeringen forventer, at der med Sammenhængsreformen kan effektiviseres for hele fire mia. kr. fra 2019 til 2022. Pengene skal blive i den offentlige sektor, lød det fra Sophie Løhde på pressemødet i dag.

Bente Sorgenfrey ser det som helt centralt at fastholde regeringen på det løfte. De midler, der kan frigøres ved at rydde op i regler og krav, skal beholdes lokalt, hvor de forøger velfærden. Afbureaukratiseringen må under ingen omstændigheder føre til, at velfærden udhules, understreger hun.

"Jeg deler måske ikke helt regeringens optimistiske beregninger på effektiviseringsgevinster. Men uanset beløbet, er det helt afgørende, at de ekstra midler, der kan findes ved fx regelforenkling, kommer borgerne og medarbejderne til gode lokalt", siger Bente Sorgenfrey.

Kontakt:

Bente Sorgenfrey Formand, FTF Tlf: 3336 8801 - Mobil: 4045 2645 beso@ftf.dk Grete Tarpgaard Projektleder, FTF Tlf: 33 36 88 53 - Mobil: 22 14 18 47 grta@ftf.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:

grise står i små indelukker
Dyreliv

EU: Slut med bure

og tremmedyr 

Clausholm Gods
Film og TV

Slottet fra "Den store bagedyst" skifter ejer

Mette Frederiksen på pressemøde
Nyheder

Mette F beklager krænkende adfærd 

Havnen i Rønne
Krimi

Eftersøgt mand fundet død i havn

Retten i Næstved
Krimi

To dømt i stor amfetaminsag - bagmand mangler

Portræt Sarah Bro
Kendte

Nyt job til Sarah Bro

(Tallet set ude fra
Nyheder

3-årig faldt i vandet:

Pædagogerne opdagede intet

Delvis solformørkelse
Nyheder

Delvis solformørkelse over Danmark

billede af en højgravid Gosiame Thamara Sithole
Helt vildt

Kvinde fødte ti børn
- nu er hun forsvundet

Nyheder

Lussing til Macron skal give fængsel

portræt af jørgen leth
Kendte

Jørgen Leth ramt
af flere blodpropper

person bliver testet for covid-19
Corona

Antallet af indlagte falder til det laveste i otte måneder

billede af en karryret
Mad og drikke

Risiko for din sundhed: Dit karrypulver kan være giftigt

Prognathodon
Dyreliv

Afsløring: Monster-øgle huserede i Danmark

Et flixtrain kører gennem Berlin
Nyheder

Guf for togelskere: Rutenet til 40 byer genopstår

Mønter og pengesedler
Nyheder

Kunde får erstatning for negative renter

Nyheder

Solformørkelse i dag
- det må du ikke gøre

billede af Ulrikke Toft Simonsen og Lord Siva
Kendte

Dansk stjernepar jubler: Vi venter en lille pige

pakkekaos i københavn
Livsstil

Sådan sikrer du
din pakke bedst

mundbind der er smidt ud
Corona

Overblik:
Sådan åbner Danmark

Blå blink på politibil
Krimi

Mand dør efter styrt fra kran 

Prins Charles og Diana i 1981
Kongelige

Prinsesse Dianas bil til salg

Kvinde med meget stor mave
Helt vildt

Føder 10 børn på én gang

Scene fra den oprindelige nissebande
Film og TV

Tidlig julegave: 
Nissebanden 
vender tilbage