Frygten for konkurser stiger
De dårlige kreditvurderinger rammer især detailhandlen, hotel og restauration samt byggebranchen. Foto: Colourbox
Risikoen for flere kurser tager til, efter at de danske virksomheders kreditværdighed falder for første gang i år.

Flere danske virksomheder bliver stemplet som dårlige at låne penge ud til. Og derfor stiger frygten nu for, at flere går konkurs.

Det viser en analyse fra kreditvurderingsbureauet Soliditet A/S ifølge Børsen.

"Vi frygter, vi er kommet ind i en ond spiral. Det er bekymrende, at dansk erhvervsliv er inde i en pause," siger risikospecialist Rene Ostenfeld fra Soliditet til Børsen.

Antallet af såkaldt C-ratede virksomheder i Danmark, det vil sige virksomheder, hvor kreditgivning frarådes, stiger. Og konsekvensen rammer i høj grad erhvervslivet.

"Det betyder, at antallet af konkurser vil ligge højere end de 400 konkurser om måneden, som vi havde forventet. Det er vores bekymring, at antallet af konkurser stiger," siger Rene Ostenfeld til Børsen.

De dårlige kreditvurderinger rammer især detailhandlen, hotel og restauration samt byggebranchen.

Hos hotellernes og restauranternes erhvervsorganisation Horesta bekræfter direktør Katia Østergaard, at der er tabt markedsandele i forhold til de udenlandske konkurrenter.

"Vi har gennem de seneste ti år tabt vigtige markedsandele til udlandet. Det skyldes mange ting, men en af de vigtigste årsager er, at vi ikke har været dygtige nok til at tiltrække forretningsrejsende," siger Katia Østergaard til Børsen.