Frygtede reaktionen i muslimske lande: OL-stjerner hemmeligt kærester i årevis

For både Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er deres forhold det første de har til en af samme køn. De troede begge, at de skulle have mand og børn.
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl ved ikke, hvordan badmintonverdenen reagerer på nyheden om, at de er kærester.
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl ved ikke, hvordan badmintonverdenen reagerer på nyheden om, at de er kærester. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Efter at have holdt kærligheden skjult i otte år er det danske badmintonpar Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sprunget offentligt ud som kærester.

Parret har gennem årene skjult deres forhold, fordi det i flere lande, hvor Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl har rejst og spillet turneringer, kan være problematisk, når to kvinder danner par. I nogle muslimske lande er homoseksualitet sågar en sikkerhedsrisiko.

Det fortæller parret til TV 2-programmet Go' morgen Danmark.

- Derfor havde vi truffet et valg om, at vi ikke ville fortælle om forholdet, før vi var modne til det rent sportsligt. Vi skulle ligesom være parate til at vælge nogle lande fra, hvis vi ikke føler, at sikkerheden er i orden, siger Kamilla Rytter Juhl til Go' morgen Danmark.

Vi tror og håber

Parret fortæller desuden, at de først og fremmest har ønsket at få anerkendelse for deres sport. Det føler de, de får nu - også selvom de ikke ved, hvilke konsekvenser, deres udmelding kan få.

- Egentlig ved vi faktisk ikke, hvad der venter os, men vi håber og tror på, at alle stadig vil se os som de badmintonspillere, vi altid har været. Det værste, der kan ske, er, at vi får trusler på livet, og skulle det komme til at ske, jamen så tager vi det op til overvejelse, inden vi tager afsted til en turnering. Vi er nået dertil i vores karriere, at hvis vi måske skal vælge nogle turneringer fra, så gør vi det, siger Christinna Pedersen.

Familie, venner og landstræner har kendt til forholdet i længere tid. Og for både Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er deres forhold det første de har til en af samme køn. De troede begge, at de skulle have mand og børn.

- Derfor prøvede vi også flere gange at stoppe det, men når vi aftalte at sætte en stopper for det, blev det ikke helt til noget. Når vi prøvede at aftale, at nu skulle det stoppe, gik der en time eller måske en dag, før der alligevel kom en sms fra den anden igen, og så kom vi frem til efter lange snakke og indre dialoger med os selv, at det skulle være os to, siger Christinna Pedersen.

Bog om parret

Afsløringen sker i forbindelse med, bogen "Det unikke makkerskab", som er skrevet af Rasmus M. P. Bech. Bogen udkommer 16. oktober og skildrer parrets forhold på og udenfor banen.

Rasmus M. P. Bech har tidligere skrevet en bog om cykelrytteren Michael Valgren og hans drømme og valg i den professionelle cykelverden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.