Frygt for indonesisk flystyrt
De indonesiske luftfartsmyndigheder mistede mandag kontakten med et passagerfly med 102 mennesker om bord. Flyet udsendte et nødsignal, og myndighederne antager, at det er styrtet ned.

Et passagerfly fra det indonesiske Adam Air forsvandt mandag sporløst. Flyet var på vej fra Java til øen Sulawesi, hvor det røg ind i dårligt vejr, oplyste den indonesiske transportminister, Hatta Radjasa, til AP.

»Lad os håbe, at flyet er nødlandet,« udtalte Hatta Radjasa til den lokale radiostation el-Shinta.

Flere redningshold blev mandag eftermiddag sendt ud for at lede efter flyet, men det var mandag aften uvist, om det er styrtet ned i havet eller på land – eller om det er lykkedes for piloten at nødlande, som det var håbet hos den indonesiske transportminister.

Men alle er ikke så optimistiske. Lederen af militærlufthavnen på den sydlige del af Sulawesi, Eddy Suyanto, siger til AP, at flyets nødsignal indikerede, at det højst sansynligt har haft en ulykke eller er styrtet ned.

De indonesiske luftfartsmyndigheder mistede kontakten med flyet kort efter, det havde udsendt nødsignalet. Flyet er af typen Boeing 737-400, og det har 96 passagerer og seks kabinefolk med sig. Lokale medier rapporterer, at der er 11 børn blandt passagererne.

Flyet var på vej til byen Manado på det nordlige Sulawesi, da det forsvandt. I ankomsthallen ventede pårørende uden held i timerne efter, at flyet skulle være ankommet.

25-årige Justin Tumurang var mødt op for at hente sin søster.

»Vi er tvillinger og deler næsten alting. Jeg følte, at noget var forkert, og det blev bare værre. Nu føler jeg bare smerte,« siger hun til AP.

En talsmand for selskabet Adam Air siger ifølge BBC, at man stadig undersøger, hvad der er sket med flyet. Mandag aften måtte eftersøgningen dog indstilles på grund af dårligt vejr.

Adam Air er et forholdsvis nyt, privatejet flyselskab med base i hovedstaden Jakarta. Det fløj sin første tur i 2003.