Frygt for flere bomber i Thailand
Thailand premierminister advarer befolkningen om, at flere bomber kan ramme Bangkok ligesom nytårsaften, hvor tre blev dræbt.

De ni millioner indbyggere i Thailands hovedstad Bangkok må leve i frygt for nye bombeattentater.

Sådan lød beskeden torsdag fra premierminister Surayud Chulanont til det Nationale Lovgivende Råd, der fungerer som parlament efter militærkuppet i september.

»Jeg må bede vores brødre og søstre om at udholde en livstruende trussel som denne i et stykke tid,« sagde premierministeren, men han ville ifølge Reuters ikke give konkrete eksempler på nye paner om bombeattentater.

Bangkok blev 31. december ramt af ni eksplosioner, der slog tre mennesker ihjel og sårede 38. Ingen har taget skylden for angrebene, men premierministeren har anklaget det væltede styre med den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra i spidsen for at stå bag. Shinawatra er i eksil i Kina, men benægter at have noget at gøre med sagen.

Torsdag briefede det thailandske udenrigsministerium premierministeren om efterforskningen af angrebene, men der er endnu ingen beviser, og bomberne er fortsat et mysterium. Regeringen erkender dog, at det kan være soldater eller politi, der støtter det væltede styre, som har udført attentaterne.

»De, der har haft muligheden er civile, politi eller militær,« sagde forsvarsminister Boontod Somtat torsdag til Reuters.