Frustreret lærer: "Det er ikke godt nok"
- Det er ikke godt nok. Nok er nok. Det er ikke okay, at vi ikke har en arbejdstidsaftale, der er aftalt mellem os og vores arbejdsgiver, siger lærer Sarah Haug Rasch. Foto: Privat
Lærer Sarah Haug Rasch er ikke tilfreds med det forlig, der i går blev landet på det kommunale område. Der mangler en aftale om lærernes arbejdstid, mener hun.

Lærerformand og topforhandler Anders Bondo Christensen skrev fredag under på et forlig med Kommunernes Landsforening.

Men aftalen indeholder ikke en aftale om lærernes arbejdstid. I stedet skal en undersøgelseskommission se på området i løbet af den næste overenskomstperiode.

Og det er ikke godt nok, lyder det fra Sarah Haug Rasch, der er lærer på Hedegårdsskolen i Ballerup.

- Det er ikke godt nok. Nok er nok. Det er ikke okay, at vi ikke har en arbejdstidsaftale, der er aftalt mellem os og vores arbejdsgiver, siger hun med henvisning til, at lærernes arbejdstid siden 2013 har været reguleret ved den lov, der blev et resultat af lærerkonflikten samme år.

Stemmer nej

Lærerformand Anders Bondo har på blandt andet Danmarks Lærerforenings Facebook-side argumenteret for, at hvis man ikke sagde ja til denne aftale, ville man komme ud i en formålsløs konflikt, der ville ende med endnu et lovindgreb. Og det kan han have en pointe i, lyder det fra Sarah Haug Rasch.

- Det skal ikke lyde som om, at jeg ønsker en konflikt. Jeg har bare svært ved at stemme ja til noget, som jeg egentlig ikke tror på, siger hun og fortsætter:

- Vi prøver hver dag at lære vores elever, at det er vigtigt, man siger fra, hvis der er nogen, der overskrider éns grænser. Så det skal vi selvfølgelig også selv gøre.

Derfor stemmer Sarah Haug Rasch som udgangspunkt nej, men hun har samtidig skrevet til sin lokalformand i Danmarks Lærerforening i håbet om, at hun kan komme ud til nogle medlemsmøder og blive klogere på argumenterne for et ja. 

- Jeg har talt med kolleger og venner, der også er lærere. Mange er frustrerede og forvirrede, men det, som jeg også hører, er, at der er mange, der ikke har lyst til at gå i konflikt. Jeg tror, at der er stor tillid til forhandlere, når de anbefaler et ja, så tror jeg, at der er mange, der er tilbøjelige til at stemme ja. 2013 sidder i mange som en dårlig oplevelse. Men jeg synes stadig, at det er vigtigt, at man siger fra, siger Sarah Haug Rasch.

Hun var selv i gang med de sidste eksaminer på lærerseminariet, da lærerne blev lockoutet i 2013, men hun var alligevel med til at demonstrere sammen med kollegerne, fortæller hun til Avisen.dk.