Frustreret Glæsner: Løb tør for kræfter
Konkurrenterne svømmede forbi Mads Glæsner, fordi kræfterne slap op til stor frustration for danskeren.

Svømmeren Mads Glæsner var tydelig frustreret over, at det lørdag ikke lykkedes ham at kvalificere sig til OL-finalen i 400 meter fri.

Glæsner var lørdag 1,01 sekunder fra at blive blandt de otte finalister, der skal kæmpe om medaljer. Men noget kunne tyde på, at et eller andet er gået galt i forberedelsen.

- Skuffet, svarer Glæsner kortfattet, da han bliver bedt om en reaktion.

- Det kører fint nok, men jeg kan ikke presse mere på til sidst, hvor de spurter fra mig, så jeg er rigtig skuffet.

- Jeg prøver at følge med de andre de første 200 meter, så sætter jeg fart frem til 300 meter, og det går fint, men så har jeg ingen kræfter de sidste 100 meter, siger danskeren, der ellers ikke er imponeret over det foreløbige niveau:

- Jeg er overrasket over, hvor langsomt, der bliver svømmet.

23-årige Glæsner, der blev nummer 11 og skulle være endt i top-otte for at nå finalen, vil ikke ind på årsagen til, at han ikke indfriede håbet om en finaleplads.

- Det vil jeg ikke udtale mig om, fastslår han.

Heller ikke færøske Pál Joensen var helt tilfreds efter sit indledende heat i 400 meter fri. Færingen, der stiller op for Danmark til OL, var 10 hundrededele af et sekund fra at indløse billet til finalen.

- Jeg er ikke morgensvømmer, men det var ikke godt nok.

- Formålet for mig i 400 meter fri var også primært at forberede mig til 1500 meter fri, så det er okay. Jeg har det fint nok, men er skuffet over, at jeg ikke kom videre, siger Pál Joensen, der er et af Danmarks medaljehåb i 1500 meter fri.

/ritzau/